Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kérnek felsőfokú idegenn...

Miért kérnek felsőfokú idegennyelv-tudást egy okj-vel betöltendő állásnál?

Figyelt kérdés
A hirdetés OKJ-s végzettségre vonatkozik, minden követelménynek tökéletesen megfelelek.A felsőfokú angol viszont egy további követelmény, amelynek viszont nem. Mi a véleményetek erről? Beadjam a jelentkezést nyelvtudás nélkül, vagy inkább felejtős?

2020. okt. 11. 16:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

10.-re.

Arról, hogy miért nem írod le, hogy milyen munkáról van szó?

2020. okt. 11. 20:10
 12/22 A kérdező kommentje:
ez miért olyan fontos neked?
2020. okt. 11. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

12.-nek.

Mert erősen melófüggő a dolog. Ahogy írta itt valaki, egy OKJ-s recepciósnak, multinál, alap a jó angol. Egy villanyszerelőnek nem.

2020. okt. 11. 21:05
 14/22 A kérdező kommentje:
Nyilván emiatt is írtam ki a kérdést. Mivel itt soha nem számított alapnak ez, mert nem recepciós melóról van szó. Thanks, Mr. Obvious :D
2020. okt. 11. 21:42
 15/22 A kérdező kommentje:
Fura amúgy, hogy itt egyből nevet, címet követelnek sokan, kifejezetten kioktató meg agresszív hangnemben. Nem csak az én kérdésemnél. Vajon miért?
2020. okt. 11. 21:45
 16/22 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem itt senki sem nevet, címet kért, csak a munkakört konkrétabban. Most már tudjuk, hogy nem recepciós állás, ebben a tempóban karácsonyig majd csak ki barchóbázzuk, hogy mi igen.

A kérdésedre:

Ahov erős nyelvtudás kell, oda kommunikációs készség is. Nem hinném hogy ez az erősséged lenne, így az állásra jelentkezést határozottan nem javaslom.

Nagyon szivesen.

2020. okt. 11. 23:57
 17/22 anonim ***** válasza:
95%

Egy elvárt angol nyelvtudás már nem nagy kérés a mai világban. Rengeteg középiskolás megcsinálja a középfokú/felsőfokú nyelvvizsgát.

A magyar okj-hoz nem kell agysebésznek lenni. Nagyon hülyének kell lennie annak aki megbukik egy okj-s vizsgán. Ha egy állásra jelentkezik mondjuk 100 okj-s ember akkor valahogy választani kellene közülük. Erre tökéletes szelekció a nyelvtudás.

Ha a Balaton környékén lenne egy éttermed és alkalmaznod kéne egy pincért, akkor te nem várnád el a nyelvtudást?

A kereskedelemhez, idegenforgalomhoz és a szolgáltatóiparhoz kapcsolódó okj-knál szerintem nagyon fontos a nyelvtudás.

Ha jelentkezel egy állásra akkor el kell fogadnod, hogy vannak nálad jobbak és rosszabbak is. A munkáltató döntését el kell fogadnod.

2020. okt. 12. 06:06
 18/22 anonim ***** válasza:
96%

"egyből nevet, címet követelnek sokan"

Ha szerinted az, hogy megkérdezik a munkakört, vagy a neved/lakcímed ugyanaz, akkor igen komoly gondol vannak veled, meg a szövegértéseddel!

Ilyen szinten nem sok esélyed van normális munkát találni, aki ennyire ostoba/bunkó, azt nem fogja senki alkalmazni!

2020. okt. 12. 08:07
 19/22 A kérdező kommentje:
Hülyeségeket hordassz össze. És nem olvasod, vagy ha olvasod, az agyad valami miatt nem képes teljes egészében értelmezni az információt. Szellemi fogyatékos szint. "Nem csak az én kérdésemnél" Érdekes, hogy mindig ezeknek van a legnagyobb és legagresszívebb pofája :D
2020. okt. 12. 09:21
 20/22 anonim ***** válasza:
67%

19.-re.

Ez igen, buta és még agresszív is. Az ilyenekre szoktam kicsapni a viperát.

2020. okt. 12. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!