Bölcsészkaron minor szakon is a felsőfokú nyelvtudás elérése a cél (amennyiben minornak idegennyelvet választok)?
Nem azért a 20 fillérért, de én megvetem azokat akik nyelvszakra úgy mennek hogy nem beszélik felsőfokon az adott nyelvet, és a tanárok többsége is. Ezerszer el van mondva hogy a nyelvszak NEM NYELVTANFOLYAM! Van pár nyelvi óra, hogy aki mégis ebbe a hibába esik ne bukjon ki az első félévben, de a kultúrán, és a nyelvészeten/irodalmon van a hangsúly legtöbb helyen.
Forrás: Angol főszakos hallgató
A minor a kultúráról és az irodalomról szól, mert csak 50 kredites.
A főszak természetesen más, de olaszból felsőfokú nyelvtudással rendelkezem.
Nekünk még a német nemzetiségi középiskolában is alap-elvárás volt a német nyelv tökéletes ismerete ahhoz, hogy németül tudjunk mindenféle tantárgyat tanulni, többek között irodalmat is, ahol eredetiben kellett a német szerzők legkülönfélébb műveit olvasni.
Egy nyelvszak szerintem (bár én nem jártam felsőoktatásban arra, így csak következtetek) nem a nyelvoktatásról szól, hanem az adott NYELVEN való oktatásról.
Szóval, a nyelv nem cél, hanem eszköz kellene, hogy legyen és mint ilyen, az ismerete előfeltétel.
Ne haragudjatok már előttem válszolók, de jártatok ti már a közelében egyetemnek? Tudjátok fel van sorolva, hogy mifelé minorok közül lehet választani, mik a feltételek a bejutáshoz. Elárulom: a legtöbb helyen NEM feltétel az előzetes nyelvtudás, egyedül a sikeres egyetemi felvételi. Nem néztem végig mindet, de azok közül amiket láttam, csakis a japán minornál volt feltétel az előzetes nyelvtudás. Akkor mondjátok már meg nekem,mégis MIÉRT kéne előre tudni a nyelvet, ha maga az iskola sem várja el?
Amúgy kérdező, szerintem csak tőled függ, hogy milyen szinre jutsz el. Ha pl fordító akarsz lenni, akkor mindenképp.
Hm, érdekes, most random rákattintottam egy néderlandisztika minor prospektusára, ahol vastag betűkkel emeli ki, hogy nem szükséges hozzá a holland nyelvtudás. Talán a tanárok mégis jobban tudják.
Amúgy azt is írja, hogy a minor végére a felsőfokot megközelítő nyelvtudás a cél, tehát szerintem ez megválaszolja a kérdést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!