Egy rendszergazdának mennyi a fizetése manapság? Általánosságban mik a feladatai? Miért kell 24/7 nyomtatókkal foglalkoznia, miért vannak a nyomtatók kiemelve az álláshirdetésekben is?
Wow, micsoda? 3-400ezret??? Hol? Én amiket találok azok ilyen 200 nettó körüliek átlagban, vagy épp azt írják "kimagasló/kiemelkedő fizetés", aztán mikor bemész beszélgetni kinyögik az ottdolgozók, hogy ők pár éve ott dolgoznak már és havi nettó 210-et kapnak + ingyen kajálhatnak az ottlévő ilyen büfé szerű részen.
Vagy másmilyen rendszergazdáról beszélünk? Mert engem speciel a hardware része annyira nagyon nem érdekelne, mármint nyomtatót nézve például, meg ezek az 'IT Alapok' címmel futó tesztben lévő dolgok se, inkább a szerverek, a konfigolás, mit tudom én, amit eddig is csináltunk, de mindenhol csak ezt a nyomtatós hülyeséget látom kiemelve és rohadjak meg hogy már hányingerem van ettől :D Ha meg nincs kiemelve a nyomtató akkor meg "DIPLOMAAAA NYELVVIZSGAAAAAA ADODIDEAZÉLETEEEEEED" :D
Jó isten, nagyon kivagyok már ezektől, de ha még találnék is végre valami nyomorult munkát, de neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmm....
Mit értünk rendszergazda alatt azért azt tisztázzuk már.
Ez is rendszergazda. A fizetés meg szinte biztosan bruttó 1 millió felett van.
Nem létezik olyan, hogy rendszergazda. Ez valójában rengeteg terület összefoglaló neve, ugyanaz, mint pl az orvos (ott is van a forgovostól a fülészen át a belgyógyász/háziorvosi-ig minden), ahogy a rendszergazdábó is a desk side-tól a nagygépekig van minden.
Az, ahol a nyomtatóra vannak rápörögve, ott desk side/desktop/client/akárhogy is nevezik rendszergazdát keresnek, tehát olyat, aki rohangál a cégnél/irodaházban, és a klienseket pofozgatja, ennek pedig általában masszív része a "miért nem megy a nyomtatás" téma, de ugyanez van a kis cégeknél is, ahol nagyon max van valami gép szervernek kinevezve (sokszor csak egy NAS megosztással), a lényeg a nyomtatás, a net, az office.
Ennek megfelelően az ilyen poziban a szakmai elvárások, és a fizetések sem túl magasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!