Mit szóltok az orvosok nagy mértékű béremeléséhez ?
#20 Ha jól értem arról van szó hogy egy orvos nem dolgozhat egyszerre államiban és magánban. Csakhogy a magánorvosok 90%-a államiban is praktizál, mert ennek nyilván vannak előnyei, pl. tapasztalatszerzés.
De lehet félreértettem.
Mondjuk ez érdekes lesz, mert vannak olyan cégek, akik az állami feladatokat is ellátják és ugyanakkor fizetős szolgáltatásaik is vannak: velük mi lesz?
Ilyen pl. a Bp-i Scanomed KFT, ahol PET Ct-t csinálnak.
Ha vagy államiba megy vagy magánba, ez több gondot is felvett. Pl. azt írjátok, hogy a nőgyógyász ezt nem fogadná el. De akkor nem dolgozhat állami kórházban, mégis hol vezeti le a szülést? Máris nem lesz olyan magas a jövedelme.
Ennek két következménye lehet, vagy drasztikusan csökkennek a magánrendelők, ami nem jó, hiszen az állami rendelésre így is minimum fél év bejutni. Vagy ha a magánrendelőt választják az orvosok, akkor meg az állami szektorban még kevesebb orvos lesz.
Nem igazán értem, hogy mit akarnak ezzel elérni, szerintem mindkettő tragédia lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!