Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki milyen munkát vállal/vállal...

Ki milyen munkát vállal/vállaltatok egészségügyi főiskola mellett?

Figyelt kérdés
Például gyógytornász, ápoló, mentőtiszt, szülésznő. Heti hány órát tudtatok/tudtok dolgozni szorgalmi időszakban?

2020. okt. 5. 20:49
A kérdező szavazást indított:
20 óra alatt
20 óra felett
14 szavazat
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Írhattok más területről is🙂
2020. okt. 5. 20:52
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
Én webcames munkát csináltam, évfolyamtársnőmmel, kellett a pénz a jogi karra, ma már nem vállalnám.
2020. okt. 5. 21:29
 3/18 anonim ***** válasza:
86%

Gyógytorna mellett konkrétan semmi időd nincs, max pénteken és hétvégén ha tudsz dolgozni, ha nem kell akkor utaznod haza (csak az akkor nagy valószínűséggel a suli rovására megy)

Max akkor van időd ha csúszol. Akkor viszont 20 óra felett is simán el lehet menni és a tanulmányaidat szinten tudod tartani.

Viszont azzal legyél tisztában, hogy 20 óra alatt alig van munka vagy annál fix a beosztás, illetve a fizetés a bérminimum határán van.... én is épphogy kitudtam fogni most csak egy jobbat, de csak amiatt mert csúszok és most van időm a kimaradt tárgyak miatt.

2020. okt. 5. 22:26
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szórólapozás napi 2-4 órában
2020. okt. 5. 23:03
 5/18 A kérdező kommentje:
De pl ápoló mellett hogy van ha első két évben ugyan azok a tantargyak? Meg a többi etk-s szakon
2020. okt. 5. 23:03
 6/18 anonim ***** válasza:

Nem ugyanazok a tárgyak, ajánlom hogy nézd meg meddig van most bent egy másodéves gyt és egy ápoló, az etk honlapján😅 (egy közös tárgyunk van ami csak apolóknál van feltűntetve, az a katasztrófa védelem)

De amúgy nem mindegy kinek mi a jó, nekem bpi lakosként 40p haza, valaki hétvégén 4-6 órát utazik, hétvégén otthon tanul/családdal van ha már máskor nem lehet és utazik vissza. Ez el is vezi az időt amit munkával tölthetnél... Meg egyáltalán nem mindegy, hogy épphogy kettesekkel akarsz átcsúszni vagy jól akarsz tanulni. Inkább kapok havi fix 50ezret tanulmányiból, mint tanuljak szarul és keressek ennyit vagy kevesebbet munkával.

2020. okt. 5. 23:09
 7/18 A kérdező kommentje:
Szerintem elbeszéltünk egymás mellett. Én nem rendes fizetést akarok mintha 8 órában dolgozék. Hanem havi pár 10 ezret összegyűjteni.
2020. okt. 5. 23:13
 8/18 anonim ***** válasza:

Diákmunka-> fizu

Vannak elvárások pl 20-25 óra minimum és mondjuk te is ha ennyit dolgozol akkor szeretnél 926br felett keresni..

8 órás munka eleve lehetetlen. De én pl a mozgit is ezerrel tanulom, mert nem akarok rossz gyógytornász lenni (mi értelme van annak hogy ne tanuljak meg valamit annyira amennyire a képességeim engedik? Elégségesért szerintem felesleges ilyet elkezdeni, akkor inkább egy okj) így az rengeteg időt elvesz, annak ellenére hogy nem vagyok gyenge képességű. Szaktársaim nagyon nagy részénél is előrébb járok, de ígyis azt kell mondjam hogy 20 órát nem tudnék teljesíteni, mert mozgira kapunk házit, amivel foglalkozni kell, tanulnál másokra is, aludnál is és rögtön 3 nap ki is esett.. (szerdán reggeltől estig suliba vagyunk, kedd-csüt az óráról órára való tanulással, házival megy el) marad max kedd + péntek. Itt bárhogy számolom ha még 8 órát is vállalnék akkor se lenne meg a 20, azzal nem is számolva hogy ekkor is van órám, szóval eleve nem tudnék bevállalni sok órát... Eleve sok helyen hétvégén nincs is munka, szóval elég nehéz bármit is találni, inkább érdemesebb jobban tanulni, (persze mindig van 1-2 kivétel, ilyenkor érdemes átgondolni hogy megéri-e pl 1.5 órát utazni a munkához ha ahelyett tanulnál anatot, vagy megéri-e havi 30-35ezerért kihajtani magad és plusz lesz ott egy utazási időd, amit nem tudsz “kifizettetni”) azzal bőven megkeresheted a havi 10-50ezret és mellette jut időd tanulni és talán egy kis aktív pihenésre is.

Ha elsős vagy, akkor azt ajánlom hogy először próbáld meg ezt a félévet teljesíteni, hogy egyáltalán érezd hogy milyen, munkát pedig inkább akkor ősziszünetre, vizsgaidőszak szabad részére (ha hamar letudsz mindent 1 hónapod simán van dolgozni) illetve nyárra rakd. Nyarat ajánlanám a legjobban, ott voltam több helyen is az évek alatt, 4-6-8-16 órákat is dolgoztam és akkor bőven ki lehet tapasztalni, hogy mennyit bírsz és mivel jár az egész.

(Persze ha részidős vagy vagy teljesen leszarod a jegyeid és az se érdekel ha átsorolnak fizetősre, akkor bárhogy lehet dolgozni, csak szűk az a réteg aki ezzel egyet tud érteni. Nálunk az volt inkább a tendencia, hogy tanultunk, első félévet letudtuk. Tavasszal megjött az eredmény hogy pl 25ezret kapsz havonta, csak azért mert nem bukdácsolsz és inkább a többség erre hajt a mai napig is. Nyáron klinikai gyak az első évben is van, akkor ott kicsit a munka szelleme megint előjön, aztán ha azt letudtad, lehet menni dolgozni, nyáron akár éjszaka is és akkor pótlékkal jóval többet keresel mint simán (ez igaz szünetre is, rendes suliidőben éjszaki munka nagyon necc és szenvedés lesz az első pár hét után)

2020. okt. 5. 23:29
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy előző gyt sotes vagy vidéki de nálunk tényleg nincs időd dolgozni, max szünetekben ha kifogsz valamit. Viszont ez ne tántorítson el ha ez az álmod!:)
2020. okt. 5. 23:46
 10/18 anonim ***** válasza:

Az első 2 évben szinte lehetetlen. Barátnőm gyógytornásznak tanult, én mérnöknek, de mindketten hasonlóakat tapasztaltunk. Az előadások fixek, sokszor katalógusosak, bár azért jó párat ki lehetett hagyni, a gyakorlatokkal lehet variálni, már ha tudsz. Nekem mindig olyan szerencsétlen órarendem volt, hogy mindig szét voltak dobva az óráim, szóval mellette dolgozni nem igazán lehetett.

Volt aki szakosodás után egyéni tanrendet kért, hogy tudjon dolgozni valamit.

A diákmelókkal az a baj, hogy vagy műszakos vagy tök rugalmatlan, hétvége szinte lehetetlen, mer mindenki akkor akar dolgozni a középsulisok közül. Felénk ami rugalmasabb volt az a mozi, igaz ott kora délutántól-délutántól későestig kellett lenni, viszont jól fizet, heti több napot is kellett vállani, közte hétvégét is, a gyorsétterem, ahova lehet menni 4-6-8 órába, ahogy ráérsz, meg ilyen telefonos értékesítés, bár ez nem volt túl vonzó.

A másik lehetőség még az ösztöndíj, ha jól tanulsz, vagy esetleg Bursat igényelhetsz otthon az önkormányzatnál, ha jogosult vagy, akkor pályázhatsz szoc.tám-ra is. Volt olyan csoporttársa a barátnőmnek, akinek 30-40 ezer is összejött ezekből a támogatásokból.

2020. okt. 6. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!