Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azok az egyetemi/főiskolai...

Ha azok az egyetemi/főiskolai szakok nem érdekelnek amivel jól lehet keresni, akkor mit érdemes csinálni?

Figyelt kérdés

Következő a szituáció:

Érettségim van, egyelőre nem mentem tovább sehova. Azok a szakok amivel relatív jól lehet keresni nem érdekelnek.

Szerintem annak semmi értelme hogy olyat tanuljak 5-6 évig, meg aztán abban dolgozzak mondjuk 30 évig ami nem érdekel.

Persze a pénz fontos, de ha valami nem érdekel, nem szívesen csinálom, abban sose leszek igazán jó.

Ti merre indulnátok el?

2020. szept. 23. 09:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%

Mennyi közhelypuffogtató járt erre :DDD Te jóég!

Nem, nem mindenből lehet megélni.

Az élet nem igazságos.

Az utat meg lehet látni előre is, ha baromság arra menni.

Tanulj értelmes dolgot, amíg teheted!

2020. szept. 23. 14:42
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
@11 Nem azt mondtam, hogy mindenből, hanem hogy minden érdeklődésből ki lehet olyat találni, amivel jól meg lehet élni. A két -toronymagasan- legjobban kereső ismerősöm közül az egyik restaurátor, a másik fotóművész, többszörösét keresik, mint a szintén jól élő szenior devops-os jó barátom.
2020. szept. 23. 15:21
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Akkor nézd meg a senior devops-os ÁTLAGOT, meg a restraurátor ÁTLAGOT.

Ha a gyereked akarna választani a kettő közül, melyiket tanácsolnád neki?

2020. szept. 23. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
@13 Egy csomó embernek szenvedés az informatika és menekülnek harmincpár évesen másfele, ilyenkor jönnek a tanyasi kecskefarmok meg hasonlók, csak minél messzebb lehessenek attól, amit addig csináltak. Nekem sem erőltették a szüleim, hogy a tutinak tűnő szakok valamelyikére menjek, helyette lettem bölcsész, most heti nagyjából 30 óra melóval keresek annyit, mint a jobban kereső infós haverjaim, úgy, hogy közben van évi 38 nap szabadságom. Továbbra sem azt állítom, hogy minden érdeklődéssel azonosak az esélyek, hanem azt, hogy 45 évig dolgozni valamiben úgy érdemes, ha legalább szőr mentén érdekel, ezt szeretném kihúzni a kérdezőből.
2020. szept. 23. 17:00
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
Azért arra kiváncsi lennék, hogy egy bölcsész hogy keres heti 30 óra munkával többet, mint egy informatikus..
2020. szept. 23. 18:21
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Gyakorin minden (is) lehetséges. Aztán ha átnéznél, kiderül, hogy munkanélküli, anyuci tartja el, de brájen trészit hallgat egész nap, és hisz a csodákban még.
2020. szept. 23. 18:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
@15 Tanácsadói munka nyugati-európai országban található cégnek számlázva. Ügyfélszolgálati rendszerek implementációja meg folyamatfejlesztés. Az ilyesmihez nem szakirányú diploma kell, hanem korábbi tapasztalat. Nyilván nem átlagos a karrierutam, de attól még létezik.
2020. szept. 23. 19:15
 18/20 anonim ***** válasza:
45%

:DDD Jah. Százezerből egy, véletlenül. Létezik.

Kérdező: tanulj normális úton! Győzzön a józan ész, mert aki a csodára vár, az csalódni fog.

2020. szept. 23. 20:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem csak az egyetem létezik, mint út. Én majd megbolondultam az állandó seggelésbe. Rengeteg jó szakma létezik. Jártam gépészmérnökire, aztán 1 év múlva elegem lett, elmentem épületgépész technikusnak, mert ez érdekelt.
2023. jan. 18. 16:11
 20/20 anonim ***** válasza:
De hogy egy jó kétéves kérdés alá még senki nem burkolózott egy jóízűt, mi van itt gyerekek??
2023. jan. 19. 19:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!