Elhelyezkedes szempontjabol jo valasztas, ha francia szakos tanarnak megyek?
"Ha nagy leszek", mindenkepp tanitani szeretnek (kozepiskolaban) magyart, es mellette egy idegen nyelvet. Leginkabb a francia erdekelne, de szoba johet meg az olasz, a nemet es az angol (ezeket beszelem). Tudom, hogy a magyar szak az nem egy keresett dolog, de en nagyon szeretem, es szeretnem atadni ezt a szeretetet a kesobbi tanitvanyoknak, ugyhogy ez biztos. Melle tehat olyan nyelvet kene felvennem parszaknak, ami kelendo lehet. A francia ilyen? Vagy a fenti nyelvek kozul valamelyik masik vinne kozelebb a celomhoz?
[Es egy bujtatott masik kerdes: a fenti 4 kozul melyik nyelvvel boldogulnek legjobban, mint fordito es/vagy tolmacs? Ez a masik nagy karrieralmom ugyanis, es ha megse jonne ossze (vagy be :)) a tanitas, akkor szivesen forditanek.)
Szerintem a 3 nyelv, az olasz, angol es a nemet elegendo idegen nyelv mar. Inkabb ezt a 3 nyelvet perfekt tudd. Beszelni, irni, legyen mindegyikbol felsofoku nyelvvizsgad. Szerintem ezzel tobbre mesz. Bar, ha mar most profi vagy a 3 idegen es a magyar nyelvbol, akkor persze, tanuld a franciat.
Igazabol mindegyik nyelv sokat er, egyik sem lebecsulendo. Tanuld azt, amelyik neked szimpatikus.
A franciát csak akkor , ha kimondottan azzal akarsz érvényesülni.
Barátnőm francia szakvezető volt 20 évig, de annyira lecsökkent a hallgatók száma ,és az érdeklődés a nyelv iránt, hogy idén már nem is tudja kinek tanítani.
Inkáb az olasz, a spanyol a sláger az angol mellett
A francia nemzetközi jelentősége annyi, hogy néhány afrikai országban hivatalos. Európán belül azért nem fontos, mert Európában úgyis szinte kötelező az angol. Az olasznak még kisebb (gyakorlatilag nulla) a nemzetközi jelentősége, mint a franciának. Hasznosságban az angol verhetetlen, de gondolom, eléggé telített az angoltanítási piac. Nemzetközileg az angol után a spanyol a második legfontosabb, semmivel sem nehezebb az olasznál, és aki tud spanyolul, annak a portugál sem probléma, és hobbyként később még könnyen tanul olaszul. A spanyol tanulását mérhetetlenül megkönnyíti az angol, a közös szókészlet miatt.
Úgyhogy leginkább az angolon és a spanyolon érdemes gondolkodni, szerintem. A többi hobbynak nem rossz, de nem karrierlehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!