Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmennétek MSc diplomával...

Elmennétek MSc diplomával gyárba dolgozni betanított munkásként?

Figyelt kérdés
Jó, elég gyenge diploma, viszont ennél többre számítottam. Hosszú munkanélküliség után egyelőre úgy néz ki gyártósor mellettm fogok dolgozni betanított munkásként.
2020. szept. 17. 18:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
34%
19 nagyon nem jó a hozzáállásod... elhiszem, hogy nem szereted az SSC-két, viszont idegen nyelvi diplomával ott lett volna esélyed megalapozni a karriered. Pár szar év után dobbanthattal volna vmi jobb helyre. Most meg ott vagy a gyártósor mellett, mert inkább a gyár, mint egy SSC? Még nem késő ezen változtatni... l
2020. szept. 19. 07:32
 22/26 anonim ***** válasza:
78%

@20

(Amikor meglátom ezt a "sírás" kifejezést, az amúgy mérhetetlen dühkitörést eredményez nálam. Sír a tudod kid tudod mije?!) Ja értem. Tehát ha 3 évig nem sikerült vele elhelyezkednem, akkor most majd egyik pillanatról a másikra fog, pont akkor, amikor az emberek még a miénknél ezerszer szarabb gyári melókért is leütik egymást. Áhá. Viszont mindent felülír az, hogy...

@21

...én már az egyetem első két féléve alatt rájöttem, hogy én ezt rohadtul nem akarom csinálni, én valójában járművezető akarok lenni. Csak anyámék addig erőlködtek, hogy "most már nem hagyhatod ott, bármilyen diploma többet fog érni, mint egy sima érettségi". Komolyan, ők talán nagyobbat csalódtak, miután kulimunka után kulimunkát végeztem, mint én. Lényeg, hogy horábban a kamion érdekelt, aztán most már ahogy beleástam magam a témába, rájöttem, hogy az világi nagy kínszenvedés, így inkább a buszjogsit kezdem heteken belül. Szóval ja, nem késő változtatni, de nem úgy, ahogy te gondolod. Persze ha most jönne egy ajánlat, hogy normális pénzért normális szellemi munkakörbe felvennének, akkor csak annyit kérdeznék: mikor tudok kezdeni. Na de ilyen nem lesz. Mindenesetre még ha tudnék is válogatni, hát akkor se mennék informatikai analfabétáknak elmagyarázni, hogy hogyan kell újraindítani egy számítógépet (nem nézem le őket, mert nekem is meg kellett tanulnom annak idején, csak épp türelmem nincs erre), mint ahogyan óbégató vásárlóknak se fogom elmagyarázni sorban hetedik alkalommal, hogy miért nem jogos a reklamációjuk. A gyárban a gép legalább nem ugat vissza és azt csinálja, amit mondok neki. :D

2020. szept. 19. 09:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen! Azt nem tudom, említettem-e, de SSC-hez is jelentkeztem legelkeseredettebb pillanataimban. Kitaláljátok, milyen reakciót kaptam az önéletrajzomra? Tipp: semmilyet. Nem beszélve arról, hogy csak Pesten van ilyen -esetleg Debrecenben és Szegeden-, és mire én kipengetem a lakhatást, ugyanott vagyok, mint most, vagy épp még ott se. Végezetül pedig csak egy gondolat. Sosem értettem ezt a hájpot az SSC-k körül. Pontosan ugyanolyan betanított munka a legtöbbje, mint... igazából az ország legtöbb munkaköre (bolti eladó, gyári munkás, irodai adminisztrátor, vagy épp bármi), csak itt nem a két kezedet fárasztod el, hanem az agyadat. Sokkal nem dicsőbb dolog véleményem szerint, mint mondjuk kutyakaját pakolni, függetlenül a kétszeres fizetéstől. Na de mindegy, ez egy parttalan vita (ami igazából nem vita, csak ismerem a GYK-s morált és tudom, hogy már most jönni fognak önjelölt igazságosztók akik majd elküldenek jó(?) esetben anyámba, rossz(?) esetben a pokolba, csak mert máshogy látom a dolgokat), fölösleges ezen lamentálni.
2020. szept. 19. 09:38
 24/26 anonim ***** válasza:
55%
Az jó, hogy elkezdesz egy tanfolyamot, de minden szakmának és munkának megvan a maga nehézsége, a buszvezetesnek is, ahol meg majd az utasokkal hadakozhatsz folyamatosan... azért nem jó a hozzáállásod, mert mindenben meg lehet találni a rosszat, viszont az életben néha nehézség árán lehet előre jutni. Te még azelőtt feladtad, hogy kitartottál volna bármelyik mellett, mégis sírsz a gyári meló miatt.... mondom, kívánom, hogy a buszban megtaláld a számításod, de a nehézségek ellenére is tarts ki mellette, mert az életednek te vagy a legnagyobb kovácsa és csak a lúzerek kenik mindig a körülményekre.
2020. szept. 19. 09:39
 25/26 anonim ***** válasza:

"mégis sírsz a gyári meló miatt"

Állj, állj, állj! A legtöbb gyári meló miatt valóban sírnék, ez igaz. Sőt még abban is igazad van, hogy örök pesszimista vagyok. De valójában, ha jobban megnézed, én pont azt írtam, hogy halál laza és nyugodt melóhelyem van. :D És nem győzöm hangsúlyozni, hogy az "ezerből egy" ilyen munkahelyet fogtam ki, de függetlenül attól, hogy ez "betanított, fizikai munka", valójában inkább egy szakmaszerű, gondolkodást is igénylő feladat, meglepően jófej emberek közt. Szóval itt én egyáltalán nem hisztériázok, de azért hozzátéve, hogy a 4 műszaknál gusztustalanabb dolog nem sok létezik a Földön.

"kívánom, hogy a buszban megtaláld a számításod, de a nehézségek ellenére is tarts ki mellette"

Köszönöm a jókívánságot! A busz már hosszú ideje tervben van, szóval tudom, mire jelentkezek. :) Mondjuk jobban örülnék, ha szerződésesre vagy különjáratra kerülnék majd idővel (ahol pénzt kell kezelni, abból csak konfliktusok születnek, á la GSM), de még mindig merem remélni, hogy ez még ma is egy tiszteletben tartott szakma a nép szemében.

2020. szept. 19. 09:57
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
En is nyelvszakon vegeztem ket eve. Hivtak SSC-be, ugyfelszolgalatosnak, IT helpdesknek, szerintem ezek a szavak minden bolcsesznek eleg sokat mondanak. Talan ket honapig voltam idegennyelvu ugyfelszolgalatos. Hiaba tanultam nyelvszakon, nem tudom a nyelvet folyekonyan sajnos. Meguntam a szellemi rabszolga irodanunkat, elmentem a Rossmannba eladonak kevesebb fizuert, nyaron pedig tolmacsoltam alkalmankent a Covid elott. Most sajna nekem sincs munkam. Recepciosnak nem vesznek fel engem se, se beszerzonek relevans szakmai tapasztalat nelkul, semmi ilyennek. Rosszul kommunikalok szoban sajnos. Keleten piszok nehez elhelyezkedni ismertsegi kor nelkul es a tobbseg sosem fog a szakmajaban dolgozni, mert az egyetemi szakok legalabb fele semmifele szakkepesitest nem ad, hiaba jo szorakozas oket tanulni.
2021. szept. 27. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!