Elmennétek MSc diplomával gyárba dolgozni betanított munkásként?
@20
(Amikor meglátom ezt a "sírás" kifejezést, az amúgy mérhetetlen dühkitörést eredményez nálam. Sír a tudod kid tudod mije?!) Ja értem. Tehát ha 3 évig nem sikerült vele elhelyezkednem, akkor most majd egyik pillanatról a másikra fog, pont akkor, amikor az emberek még a miénknél ezerszer szarabb gyári melókért is leütik egymást. Áhá. Viszont mindent felülír az, hogy...
@21
...én már az egyetem első két féléve alatt rájöttem, hogy én ezt rohadtul nem akarom csinálni, én valójában járművezető akarok lenni. Csak anyámék addig erőlködtek, hogy "most már nem hagyhatod ott, bármilyen diploma többet fog érni, mint egy sima érettségi". Komolyan, ők talán nagyobbat csalódtak, miután kulimunka után kulimunkát végeztem, mint én. Lényeg, hogy horábban a kamion érdekelt, aztán most már ahogy beleástam magam a témába, rájöttem, hogy az világi nagy kínszenvedés, így inkább a buszjogsit kezdem heteken belül. Szóval ja, nem késő változtatni, de nem úgy, ahogy te gondolod. Persze ha most jönne egy ajánlat, hogy normális pénzért normális szellemi munkakörbe felvennének, akkor csak annyit kérdeznék: mikor tudok kezdeni. Na de ilyen nem lesz. Mindenesetre még ha tudnék is válogatni, hát akkor se mennék informatikai analfabétáknak elmagyarázni, hogy hogyan kell újraindítani egy számítógépet (nem nézem le őket, mert nekem is meg kellett tanulnom annak idején, csak épp türelmem nincs erre), mint ahogyan óbégató vásárlóknak se fogom elmagyarázni sorban hetedik alkalommal, hogy miért nem jogos a reklamációjuk. A gyárban a gép legalább nem ugat vissza és azt csinálja, amit mondok neki. :D
"mégis sírsz a gyári meló miatt"
Állj, állj, állj! A legtöbb gyári meló miatt valóban sírnék, ez igaz. Sőt még abban is igazad van, hogy örök pesszimista vagyok. De valójában, ha jobban megnézed, én pont azt írtam, hogy halál laza és nyugodt melóhelyem van. :D És nem győzöm hangsúlyozni, hogy az "ezerből egy" ilyen munkahelyet fogtam ki, de függetlenül attól, hogy ez "betanított, fizikai munka", valójában inkább egy szakmaszerű, gondolkodást is igénylő feladat, meglepően jófej emberek közt. Szóval itt én egyáltalán nem hisztériázok, de azért hozzátéve, hogy a 4 műszaknál gusztustalanabb dolog nem sok létezik a Földön.
"kívánom, hogy a buszban megtaláld a számításod, de a nehézségek ellenére is tarts ki mellette"
Köszönöm a jókívánságot! A busz már hosszú ideje tervben van, szóval tudom, mire jelentkezek. :) Mondjuk jobban örülnék, ha szerződésesre vagy különjáratra kerülnék majd idővel (ahol pénzt kell kezelni, abból csak konfliktusok születnek, á la GSM), de még mindig merem remélni, hogy ez még ma is egy tiszteletben tartott szakma a nép szemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!