Elmennétek MSc diplomával gyárba dolgozni betanított munkásként?
"Ha valaki ilyen diplomával gyártósor mellé tud csak menni, ne haragudj, de az lúzer."
Ismertem diplomást aki dolgozott bár nem gyártósori melót de hasonló alacsony presztizsű trógerelést. Aztán elhelyezkedett a diplomájával valami szellemi munkakörben. Valami fél vagy egy év telt el, és visszament az előző kulizós volt munkahelyére, mert jött a gyerek, és az sokkal jobban fizetett.
13#
Erre azt mondom, diplomáshoz képest nem sok esze van.
Nekem van jövedelemelosztásom, hitelbiztosításom.Azaz több, mint fél évig is kihúzom munka nélkül ha beüt a szar.
Annyi idő meg elég,hogy találjak valami normálisabbat.
Milyen diploma? Már kíváncsi vagyok. De hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen el. Nem mondom hogy örömmel és boldogan mert én iszonyú nehezen bírom az ilyen munkát lelkileg.
De ha az éhen halas fenyeget vagy van akiről gondoskodni kell pl. A gyereked akkor még szép.
Egyébként itthon szellemi munkát végeztem majd külföldön vendéglátásban voltam és a vírus miatt március óta nem volt munkám. Most haza kényszerültem és elhelyezkedtem beszerzőkent (ellátásilánc ment tanulók levelezon)
@17&18
Idegen nyelvi alapszak. A helyzet pikantériája, hogy azon a nyelven, amit tanultam, 3 év kiesés után én már megszólalni sem tudnék, így most már bátran elmondhatom, hogy az életemből 4 év elment a semmire. És ez fáj nekem igazán: nem a diákhitel, amit életem végéig nyögök, nem az, hogy kétkezi munkát végzek, hanem a sok-sok elvesztegetett idő az életemből. Merthogy pénzem még bármikor lehet, az időm viszont véges nekem is, és nem tudni, mikor üt az óra. Az angolom különben továbbra is jó, csak az meg ma már nem erény, hanem alap. Mindettől függetlenül viszont még mindig inkább gyár, mint SSC, csak fura, hogy például recepciósnak se kellettem soha.
"3 év kiesés után én már megszólalni sem tudnék, így most már bátran elmondhatom, hogy az életemből 4 év elment a semmire. És ez fáj nekem igazán"
Magadnak köszönheted. Nem itt kell sírni.
Rengeteg gyakorlási lehetőség van a neten. Akár élőben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!