Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elmennétek MSc diplomával...

Elmennétek MSc diplomával gyárba dolgozni betanított munkásként?

Figyelt kérdés
Jó, elég gyenge diploma, viszont ennél többre számítottam. Hosszú munkanélküliség után egyelőre úgy néz ki gyártósor mellettm fogok dolgozni betanított munkásként.
2020. szept. 17. 18:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
82%

"Ha valaki ilyen diplomával gyártósor mellé tud csak menni, ne haragudj, de az lúzer."

Ismertem diplomást aki dolgozott bár nem gyártósori melót de hasonló alacsony presztizsű trógerelést. Aztán elhelyezkedett a diplomájával valami szellemi munkakörben. Valami fél vagy egy év telt el, és visszament az előző kulizós volt munkahelyére, mert jött a gyerek, és az sokkal jobban fizetett.

2020. szept. 17. 19:55
 12/26 anonim ***** válasza:
76%
2009-2010 válságban elmentem
2020. szept. 17. 20:07
 13/26 anonim ***** válasza:
71%
Nekem volt egy mérnöki diplomával rendelkező ismerősöm a gyártósor mellett. Van olyan, hogy nem talál az ember munkát. Olyankor inkább az a szégyen, ha otthon fekszik az ember ingyen, mert neki diplomája van.
2020. szept. 17. 20:30
 14/26 anonim ***** válasza:
62%

13#

Erre azt mondom, diplomáshoz képest nem sok esze van.

Nekem van jövedelemelosztásom, hitelbiztosításom.Azaz több, mint fél évig is kihúzom munka nélkül ha beüt a szar.

Annyi idő meg elég,hogy találjak valami normálisabbat.

2020. szept. 17. 21:00
 15/26 anonim ***** válasza:
39%
Balazska kanasbor ivas diploma nincs
2020. szept. 17. 21:15
 16/26 anonim ***** válasza:
93%
Én BA diplomával vagyok kénytelen gyárban dolgozni immáron 1 éve. Előtte... hát előtte se végeztem luxusmelókat. Voltam én pizzafutár, árufeltöltő, életem talán legmélyebb pontján konyhai kisegítő is, illetve másfél évig telefonbolti eladó (bár komolyan nem tudom eldönteni, hogy a mosogatás vagy a GSM-ben a kisebbséggel vitatkozás volt a megalázóbb munka). Mindenféle szellemi munkakörre jelentkeztem az irodai tinglitanglizástól a területi képviselői álláson át az üzletvezető-helyettesig. Vártam a csodát hónapokon, majdnem egy éven át, aztán felfedeztem egy érdekes korrelációt az éhen pusztulás és a munkanélküliség között, és végül az életösztönöm győzött. Egyébként mókás, hogy az önéletrajzomra diplomás munkakörökből senki nem reagált még annyit se, hogy "húzd meg a fszt, te dagadt kcsög", de persze gyárakból volt, hogy már aznap kaptam a telefont, hogy lehet jönni, minél hamarabb - amúgy az ilyenek vajon látták, hogy mi a végzettségem? Jelenlegi munkahelyem egyébként a 4 műszak ellenére is messze a legjobb és ilyen lazaság állítom, hogy még a legsemmittevőbb irodákban sincs, mint nálunk, de attól még kiábrándító, hogy ennyit ér egy diploma, főleg itt a Vadkeleten. Ja, a számok. 117 jelentkezésig írtam a táblázatot, utána nem foglalkoztam vele. Ebből emlékeim szerint vagy 15 pályázatra érkezett legalább egy elutasító válasz, a többi emberszámba se vett (és ez nem a COVID-szezonban történt, amikor minden értelmes állásra ezrek jelentkeznek, hanem a 2017. januárja és 2019. novembere közti időszakban).
2020. szept. 17. 22:58
 17/26 anonim ***** válasza:
56%
16 milyen diplomád van?
2020. szept. 18. 03:39
 18/26 anonim ***** válasza:
77%

Milyen diploma? Már kíváncsi vagyok. De hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen el. Nem mondom hogy örömmel és boldogan mert én iszonyú nehezen bírom az ilyen munkát lelkileg.

De ha az éhen halas fenyeget vagy van akiről gondoskodni kell pl. A gyereked akkor még szép.

Egyébként itthon szellemi munkát végeztem majd külföldön vendéglátásban voltam és a vírus miatt március óta nem volt munkám. Most haza kényszerültem és elhelyezkedtem beszerzőkent (ellátásilánc ment tanulók levelezon)

2020. szept. 18. 06:12
 19/26 anonim ***** válasza:
78%

@17&18

Idegen nyelvi alapszak. A helyzet pikantériája, hogy azon a nyelven, amit tanultam, 3 év kiesés után én már megszólalni sem tudnék, így most már bátran elmondhatom, hogy az életemből 4 év elment a semmire. És ez fáj nekem igazán: nem a diákhitel, amit életem végéig nyögök, nem az, hogy kétkezi munkát végzek, hanem a sok-sok elvesztegetett idő az életemből. Merthogy pénzem még bármikor lehet, az időm viszont véges nekem is, és nem tudni, mikor üt az óra. Az angolom különben továbbra is jó, csak az meg ma már nem erény, hanem alap. Mindettől függetlenül viszont még mindig inkább gyár, mint SSC, csak fura, hogy például recepciósnak se kellettem soha.

2020. szept. 18. 11:29
 20/26 anonim ***** válasza:
38%

"3 év kiesés után én már megszólalni sem tudnék, így most már bátran elmondhatom, hogy az életemből 4 év elment a semmire. És ez fáj nekem igazán"

Magadnak köszönheted. Nem itt kell sírni.

Rengeteg gyakorlási lehetőség van a neten. Akár élőben is.

2020. szept. 19. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!