Folyamatban lévő gazdasági-pénzügyi diplomával van esélyem bekerülni egy bankba dolgozni?
Hát én is kerestem banki állásokat az utolsó félévemben, de nem jeleztek vissza szinte sehonnan. Az OTP küldött egy e-mailt, hogy bár szimpatikus vagyok az önéletrajzom és a motivációs levelem alapján, de olyat keresnek, akinek már a kezében a papír.
Ettől függetlenül próbáld meg, neked még összejöhet!
Sem kocka, sem befektetés területen nem számíthatsz reálisan arra, hogy másodéves hallgatóként főállásban alkalmaznak. Jelentkezik egy kazal friss diplomás is ezekre az állásokra, ráadásul egyik terület se babszemekkel játszik, komolyan veszik a diplomát.
Róka fogta csuka helyzet. Ha át tudsz menni nappalira, onnantól részidős gyakornokként reális esélyed lenne bejutnod érdeklődési területed környékére egy bankba, bár rugalmasnak kell lenni (pl. termékfejlesztés bármely területén vagy elemzésnél, stb. is iszonyú sokat tanulhatnál, később banki gyakorlattal már könnyebb helyezkedni). Jelenleg a probléma az, hogy a "készültségi fokodhoz" :) a gyakornok állás illene a legjobban, de ahhoz kell a nappalis diák jogviszony.
Akkor levelezősök hogyan kerülhetnek diploma után igazi értelmes közgazdász állásokba például bankoknál?
Mindenhol azt írják, mondják, hogy már az egyetem alatt kerülj be gyakornokként. Van aki így már diploma előtt (igaz mesterszakos hallgatóként) főállású is lesz.
De ha ilyen helyekre csak nappalist keresnek akkor hogy?
Illetve nappalisként könnyű bekerülni gyakornoknak? Mert ha az sem sikerül akkor utána hogy épüljön a rá a folytatás?
SSC-s, közgazdász irodista meg mindenféle nem szakmai gazdasági, pénzügyi állás persze van.
De ahogy látom azok nem jók még tapasztalatnak sem, nem alapozhatnak meg későbbi vállalati karriert. Átjárás onnan nem nagyon van.
Nyilván ha valaki közgazdásznak tanul és bankban akar dolgozni akkor nem telebankos akar lenni meg mindenféle SSC jellegű állást, hanem kockázatkezelési, elemzési, treasury, befektetési, compliance, termékfejlesztés, stb... állásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!