Álláskeresésnél küldjek motivációs levelet, ha ki van írva?
14# Ha nem igazán teszik a cég, pl tudom, hogy nem jó a munkaidő, nem pont abban a munkakörben szeretnék dolgozni, mert pl. túl monoton nekem, kevés a fizetés, stb., de a semminél több, és ott hirdetnek állást, én meg dolgozni szeretnék valahol, hogy megéljek, akkor nem írhatom le ezt, muszáj valami szépet írni, ha nem is gondolom úgy.
Vagy te szeretnéd, ha őszintén leírná valaki, hogy most nincs más lehetőség a környéken, a munkakör se az igazi, a fizetés is kevés, stb., de azért jobb híján ilyen feltételekkel is dolgozna az adott cégnél?
"Én vagyok az egyetlen, aki nem hazudik. Mindenki más, aki küld motivációs levelet, az úgy írja, hogy minél inkább felvegyék, nem pedig úgy, hogy minél inkább igazabb legyen."
Szia! Nézd, senki nem mondta, hogy hazudni kell, amikor jelentkezel egy állásra akkor ugye nem ismernek a lehetséges munkaadóid és mivel azért mindenkit nem tudnak behívni állásinterjúra, így nyilván kell valami amivel felhívhatod magadra a figyelmet, erre jó a motivációs levél. Ebben nem hazudni kell csak egy olyan előnyös oldaladat kell bemutatni, ami vonzó lehet egy munkáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!