Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikor fogok tudni egy gyakorno...

Mikor fogok tudni egy gyakornoki állást betölteni mint programozó?

Figyelt kérdés

Most kezdem az egyetemet és szeretnék minél hamarabb gyakornokként dolgozni valamelyik cégnél Szegeden, de igazából semmit sem tudok, hogy hogyan működik ez.

Nagyjából két éve használom a C++ nyelvet, mást nem is használtam még és szeretnék is ebben a nyelvben dolgozni a jövőben. Persze tisztában vagyok vele, hogy nem fogok 300k+-t keresni de nem is az a cél, hanem, hogy ilyen heti 20-25órával (már ha keresnek ilyet a cégek) 60-70 ezer forintot keressek, a szüleim támogatása mellé elég jól jönne.

Szóval igazából a kérdés az, hogy még egy fél-1év intenzív C++ mellett tudnék munkát találni? Vagy marad a McDonalds? :D

Néztem egyébként az állásajánlatokat és sajnálatos módon nem sokat találtam. Vagy ebben a szakmában inkább a linkedInen írogatnak az ajánlatokkal?

2020. szept. 2. 22:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"Ha pedig nincs kereslet a kezdőkre, akkor hogyan lesz valakiből senior?"

Szerinted mennyire érdekli ez a cégeket? Senior kell nekik és kész, akiből már egyből hasznuk van. Pénzt, időt, energiát szánni egy kezdőre aki még nem termel hasznot, egy cégnek sincs kedve, ilyen egyszerű.

2020. szept. 3. 15:08
 12/17 A kérdező kommentje:
Ja és ha kihalnak a seniorok akkor meg leáll az egész iparág mert nekik még akkor sem éri meg a juniorokat alkalmazni?
2020. szept. 3. 18:33
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Az iparág már teljesen telített. A kihalás veszélye nyugi, nem fenyeget.
2020. szept. 3. 18:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom Szegeden mi a helyzet, de Pesten lehet találni gyakornoki munkát informatikával. C/C++-al is, illetve most a vírus helyzet alatt is (pont pár napja kaptam egy ilyen ajánlatot, 24 órával nettó 100 felett). Linkedint érdemes nézni, illetve akár iskolaszövetkezetek oldalait. Az, hogy hány évet foglalkoztál vele majdnem mindegy, a tudásod a lényeg: az alapok menjenek nagyon jól, OOP, memóriakezelés, ismerj C++11 (meg afeletti) nyelvi elemeket is, tudj optimalizált kódot írni. És talán ami a legfontosabb, hogy legyen 1-2 komplexebb saját projekted amiről tudsz beszélni, meg tudod a kódot a potenciális leendő munkáltatónak mutatni. Ha ezek meg vannak, akár most is tudnál munkát vállalni, de ismételten sajnos nem tudom, hogy Szegeden mennyi a lehetőség.
2020. szept. 5. 10:12
 15/17 anonim válasza:
Szia! Szegedi egyetemistaként írok. Nagyon nehéz helyzet most kezdőként elhelyezkedni főleg úgy, hogy sokan a szakmai gyakorlatukat sem tudják hol elvégezni mert nem keresnek a cégek gyakornokokat. Szerintem mindenképp fejezd be az első évet az egyetemen, akkor már szakmai gyakorlatra is jelentkezhetsz és lehet a helyzet is javulni fog.
2020. szept. 6. 21:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Szegeden van evosoft és epam ami tényleg nagy és szokott gyakornoki pozi lenni. Ha körbenézel web (angular főleg), java és C# ami megy a környéken más nem igazán. Ha fejlesztő akarsz lenni akkor őszintén egy nyelv az kevés, ha tényleg akarsz melót ideje tanulni mást is. Esetleg tanszéken érdemes érdeklődni hátha valamelyik tanár tud adni valami munkát.
2020. szept. 14. 09:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Próbálj ismerősön keresztül bekerülni valahova, bárki rá tud kérdezni elfér-e egy gyakornok. Én úgy kezdtem, hogy gyakorlatilag adott nyelvhez semmit nem értettem, egy ideig ingyen dolgoztam aztán nagyon korrekt pénzt kaptam már érte, és a többi fejlesztőnek is hasznos volt, hogy az egyébként nem túl bonyolult, de p.csölős kis programokat velem iratták meg, és ők fontosabb dolgokkal foglalkoztak. Szóval én azt mondom, hogy nem kell hatalmas progzseninek lenned, hogy alkalmazzanak, csak keresd a megfelelő helyet, hajrá.
2020. okt. 17. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!