Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közös megegyezéses elbocsátásn...

Közös megegyezéses elbocsátásnál jár a végkielégítés?

Figyelt kérdés

2020. aug. 19. 07:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, higy mi van a közös megegyezésben. Törvény nem kötelezi a munkáltatót, de állapodhattok meg ellenkezőleg.
2020. aug. 19. 07:29
 2/21 A kérdező kommentje:
Létszámcsökkentés miatt kell elhagyni a munkahelyet. Novemberben kell aláírni a papírt.
2020. aug. 19. 07:32
 3/21 anonim ***** válasza:
94%
Ha a megállapodásban nem szerepel a végkielégítés konkrét összeggel, akkor nem jár.
2020. aug. 19. 07:37
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Ilyen esetben akkor ne légy olyan balga, hogy aláírsz közös megegyezést. Rúgjanak csak ki ők.
2020. aug. 19. 07:46
 5/21 anonim ***** válasza:
91%
Ne írj alá közös megegyezést, mert nem jár, ha csak nem rendelkeztek másképp a felmondásban. Rúgjon ki rendes munkáltatói felmondással, ott meg is kell indokolnia miért teszi és a végkieg is jár, ha ott vagy legalább 3 év folyamatos jogviszonnyal.
2020. aug. 19. 08:05
 6/21 anonim ***** válasza:
45%
Nem
2020. aug. 19. 08:07
 7/21 anonim ***** válasza:
77%

Aláírhat közös megegyzést, ha egyetért vele. Pont ezért hívják közös megegyezésnek.

Végkielégítésnél egyszerűbb, ha a cég mond fel, csak ugye nekik az plusz kiadás, ezért szokták a közösből kihagyni.

2020. aug. 19. 08:50
 8/21 anonim ***** válasza:
74%
Ahogy írják, közös megegyezésnél nem jár, ezért is akarja veled aláíratni a munkáltató. A létszámcsökkentés pont azt jelenti, hogy ők akarnak megszabadulni tőled, hát rúgjanak ki, és akkor kapsz végkielégítést - ha legalább 3 éve ott dolgozol már. Semmi hátrányod nem lesz belőle, ha ők mondanak fel, ne írd alá a közös megegyezést.
2020. aug. 19. 08:50
 9/21 A kérdező kommentje:

Az fasz@, 12 éve dolgozom vendéglátósként, most meg jól átakarnak cseszni. Novemberben mehetek munkanélkülinek.

Még nem írtam alá semmilyen papírt, csak szóban közölte velem a főnököm, hogy létszám leépítés miatt meg kell válniuk tőlem.

Azt mondta, hogy megkapom a végkielégítést 4 hónapra, de írásban ilyet nem közölt, csakis szóban.

Szomorú vagyok, mert úgy gondoltam hogy fix állásom van és egyik pillanatból a másikra elküldtek.

Hétfőn bementem dolgozni és közölte velem még azt, hogy közös megegyezési szerződést fogunk aláírni. Én hülye meg se kérdeztem, hogy jár-e a végkielégítés...

Hétfőn voltam utoljára. Azt mondták, hogy nem kell bemennem. Ezek után nem is megyek.

2020. aug. 19. 09:42
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
Ha a közös megegyezéses papírban, amit majd eléd tesz, nem fog szerepelni a végkielégítés, akkor ne írd alá. Akkor mondd meg neki, hogy munkáltató felmondás lesz ebből. 12 év után amúgy csak 3 havi végkielégítés jár. Bár lehet úgy gondolta, hogy 3 havi végkielégítés és egy havi felmondási díj, így kijöhet a négy hónap. Lényeg a lényeg, ha nincs papíron ez az egész, akkor ne írd alá a közös megegyezést.
2020. aug. 19. 10:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!