Egy kb 3 éve nyugdíjas tanárnak mennyi a nyugdíja?(40 év munkaviszony után,középiskolai tanár)
Ehhez tudni kellene pontosan, hogy 1988. január 01-jétől a nyugdíjazásának időpontjáig mennyi volt évente a nyugdíjjárulék-köteles bruttó bére.
Abból határoznak meg egy átlagkeresetet, és valorizációs szorzókkal jelenértékre hozzák fel. A kapott összeg valahány százaléka lesz a nyugellátás alapja. A százalék mértékét az határozza meg, hogy mennyi a szolgálati ideje. Minél több, annál nagyobb százalékkal számolnak.
No ezek után határozd meg pontosan...
Csak erőlteted... :)
Próbáld értelmezni a leírtakat légy szíves. Nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelemfüggő az összeg. Mi honnan tudhatnánk, hogy Ő 40 év alatt mikor milyen összegben részesült, ami alapja volt a nyugdíj összegének kiszámításához, milyen kieső időszakai voltak (táppénz, stb.), ami nem feltétlenül képezi az ellátás alapját????
#Utolsó:Mondjuk onnan,hogy valahol fenn van a neten kb melyik nyugdíjjárulékot vontak a tanároktól?!Sokminden fenn van,lehet ez is,én nem találtam.
+!!Gondoltam biztos van itt valaki,aki hasonló korú tanár és már nyugdíjas,gondoltam hátha leírja,hiszen anonim az oldal!
(Sértegesd anyucid!)
Nem sértegetett Téged senki. Helló!
"Mondjuk onnan,hogy valahol fenn van a neten kb melyik nyugdíjjárulékot vontak a tanároktól?!Sokminden fenn van,lehet ez is,én nem találtam."
Ilyen nincs. A nyugdíjjárulék %-os mértékű és "mindenkinek" a bruttó bére után (ami nem egységes) vonják.
"Gondoltam biztos van itt valaki,aki hasonló korú tanár és már nyugdíjas,gondoltam hátha leírja,hiszen anonim az oldal!"
Viszont akkor a gondolataidat írd le, ne mást. A kérdésed nem így tetted fel. Akkor máskor azt írd ki, hogy van-e olyan tanár itt, aki kb. 3 éve ment nyugdíjba 40 év szolgálat után? Megírná, hogy mennyi nyugellátást kap?
... és akkor már lapoztam is volna tovább.
Na csá... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!