Esküvőre fotósként mennyit kérhetek el?
Szerintem gondold át jól hogy nagyjából mennyi erőfeszítést és időt fogsz a dologba belefektetni, és az alapján határozza meg egy korrekt árat. De a jó képek fognak téged képviselni, és attól leszel jó fotós, és nem attól hogy olcsón dolgozol.
Én azt mondanám ha nem a barátaid kértek fel hogy orokitsd meg a nagy napjukat egy 50-60at mondj. Persze ez csak az én véleményem. De 40 a minimum.
Amennyiben van róla papírod, végzett fotód vagy, 80 körül simán kérhetsz és ez baráti ár. Mondjuk attól is függ milyen motyóval mész és mennyire vagy felkészült. Akit én tudok több hatalmas tárhellyel jár, rengeteg akksival, vagy 3000 fotót lő, aztán abból válogatja a jobbakat, szóval szűkít nagyjából 800-1000 képre, amiből a párral válogat és leszűkül 300 igazán jóra, amit lehet szerkeszteni, utómunkázni.
Ha csak ilyen zöldfülű vagy 60 alá se menj, mert egy idő után eljezdenek kihasználni.
Jah és ha ebbe az irányba mennél és van végzettséged, akkor érdemes egyéni vállalkozóként csinálni, mert a NAV is szereti a zugfotósokat ellenőrizni, azt pedig addig míg nem tudsz számlát adni nem kéne reklámozni, hogy pénzért csinálod.
ha mint mondod, eddig csak barátokat, meg autókat fotóztál, akkor amatőr vagy és egyáltalán nem vagy a szakmában. amíg soha nem fotóztál másodfotósként esküvőt, nincs megfelelő tapasztalatod a területen, nem tudod a géped nyomás alatt, gyorsan használni, nincs üzembiztos felszerelésed és tartalék eszközöd mindenből arra az esetre, ha a másik tönkremenne, addig inkább egyáltalán ne vállalj egyedül esküvőfotózást, mert egyáltalán nem tudod garantálni, hogy tudsz is leadható anyagot produkálni egész nap és nem fogsz semmi fontosról lemaradni akár a te félkészületlenséged miatt, akár a felszerelésed hiányosságai miatt, amit ilyen helyzetben még sosem használtàl.
pláne a barátaidnak ne árts ilyesmivel, akiket szeretsz és jót akarsz nekik. ne kockáztasd a nagy napjuk emlékeit egy felelőtlen vállalással.
te inkább fotózd őket ingyen, tapasztalatazerzésként és kérd meg őket, hogy fizessenek meg egy valóban tapasztalt, hozzáértő fotóst, aki képes garantálni, hogy minden megfelelő minőségben meglesz és aki mellett te kockázat nélkül kísérletezhetez, mert nem rajtad fog múlni, hogy lesz-e kép vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!