Honanntól kell számolni a 60 napot a munkanélküli járadék elbírálásához?
Megkapod majd egyben a pénzt. Mindegy, hogy hány órában dolgoztál, mindegyik egy napnak számít, és az összeg kiszámításánál is figyelembe veszik.
A többi kérdésre nem tudok válaszolni.
A kérelem benyújtásától számítják a 60 napot, viszont ha minden papírt beküldtél és nem volt szükség hiánypótlásra akkor 8 napon belül el kellett volna bírálni a kérelmet. Ha 60 napon belül nem születik meg a döntés, akkor pedig jogosult leszel 10 000,-Ft-ra.
Ez a 8 jegyű kód nem egyértelmű számomra, hogy mi akar lenni, de BP-en amugyis nagyon lassúak.
Van olyan osztály ahol elküldik az embert hogy majd 2 hónap mulva jöjjön vissza, mikor az ellátás kezdő napja a kérelem beadásának napja, pedig jogszabály szerint ha aznap adsz be kérelmet akkor attól a naptól leszel jogosult az ellátásra.
Bármilyen papírt kaptál esetleg? függő hatályú döntés vagy végzés hiánypótlásról?
A 8-6-4-2 órás mv.ot is figyelembe veszik.
Szerintem egyben fogják kiutalni ha megkapod, tekintve hogy már 3 hónap eltelt lassan.
Ha időközben elhelyezkedsz akkor mindenképpen jelezni kell. (személyesen, postai úton, ügyfélkapun keresztül)
Jah igen, ilyenkor ha az nfsz-en regisztrálsz akkor kapsz egy kódot és felveszik a kapcsolatot veled, adnak egy időpontot hogy mikor keresd fel az Osztályt, viszont visszamenőlegesen vesznek nyilvántartásba, mivel már korábban jelezted a regisztrációs szándékodat.
Én bemennék hozzájuk a helyedben és kérnék egy felvilágosítást, hogy hol tart az ügyem és ha azt mondják, hogy folyamatban május 29 óta és még nem született döntés, akkor kérném a 10000,-Ft kifizetését, mivel 2020.07.28.-án lejárt a 60 napos ügyintézési határidő.
Mondjuk azért durva, hogy még csak az áprilisi kérelmeket kezdik feldolgozni, sehol máshol nem tapasztaltam ekkora csúszást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!