Normális, hogy elfogadhatatlannak tartom, és nem leszek hajlandó olyan helyen dolgozni, ahol nem fizetik meg a túlórát?
Figyelt kérdés
2020. aug. 7. 00:52
11/14 anonim válasza:
#9: Senki nem mondta, hogy törvényesen járnak el. Inkább az a kérdés, hogy ér-e annyit a munkaerőpiacon, hogy ilyen helyről gond nélkül flállhat mert belátható időn belöl kap minőségileg jobb munkát/munkáltatót.
12/14 anonim válasza:
Letelik és eldobod, ami a kezedben van. Rám is néznek csúnyán, de, ha nekik nem ér annyit, hogy fizessenek, akkor nem én fogom rááldozni a szabadidőmet, hogy a cégnek jó legyen. Ez így a természetes szerintem, mindenkinek ezt kellene. Van ugye a munkaszerződésed, és abban benne van a ledolgozandó munkaidő. Mondjuk én anno dolgoztam sokat órabérért, ott aztán megtanulja az ember, hogy egy forinttal sem kapsz többet, mint amennyit ledolgoztál.
13/14 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert állítólag elég gyakori a közszférában. Én tuti nem dolgoznék egy perccel sem többet, mint amennyit kifizetnek.
2020. aug. 8. 11:45
14/14 anonim válasza:
Függ attól, hogy hol (közszférán belül). Édesanyám is közszférában dolgozik a kormányablaknál, nekik nem jellemző a túlóra, maximum alkalmanként fél-egy órán megy a feszülés. Úgy gondolom az belefér a lojalitásba, főleg hogy pénteken már 2-kor vége a munkaidejüknek. A versenyszféra más, az én munkám jellege olyan, hogy pár hete egyik éjszaka 3-ig bent voltunk (másnap gépátadás ügyfél előtt). Az már nem fér bele a lojalitásba. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!