Szerintetek igazságos,hogy több évnyi munkaviszony,és levont járulékok után,csak 3 hónapig jár maximum az álláskeresési járadék?
Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy mindegy,hogy mondjuk 3, vagy négy, 6 éved van egyben, akkor is maximum 3 hónapig jár tudtommal.Mire fordítják akkor a befizetett járulékokat?2020. aug. 4. 17:34
21/35 anonim válasza:
Jó az. Majd ha diplomaskent éhen pusztulsz jó lesz a gyári munka is. Így igazságos a rendszer ahogy van.
22/35 anonim válasza:
Vegyünk egy nem túl messzi példát.
Koronavírus,elveszted a munkádat. Karantén.
Regisztrálsz, megállapítják a folyósítási időt.
Keresed a munkát, de nem vesznek fel sehova, mert karantén van és vírus időszak. Megy az idő, fogynak az ellátásra jogosult napjaid.
Mennék én gyárba, de oda sem vesznek fel.
Ez nem szélsőséges példa , ez életszerű.
Ilyenkor mi van?
23/35 anonim válasza:
Ilyenkor a spórolt tartalék van.
24/35 anonim válasza:
Vagy van vagy nincs.
Azért srácok nem mindenki rendelkezik tartalékkal, ne lógassuk bilibe a kezünket.
Annyira szép és jó lenne, de nem így van.
25/35 anonim válasza:
Látom van itt 1-2 meghasadt vadkapitalista, aki szerint minden jó, ahogy van. Kérdezem tőlük, hogy alakul ki ez a tudathasadás? Mert én elfogadom, ha valaki vadkapitalista, csak akkor ne legyenek ilyen mértékű adók és járulékok. Viszont ha vannak, akkor a vadkapitalizmus feltételei már nem is adottak, tehát akkor az az érvelés, hogy minden jó így, nem áll meg.
26/35 anonim válasza:
25-ös.
Van munka, van tartalék, jól élünk...
Nem? Nem.
Vagy nekem is vadkapitalistának kellene lennem :D
27/35 anonim válasza:
Nem a fenét nem élünk jól. Teli van ez az oldal is 600-700 ezreket keresö mérnökökkel.
28/35 anonim válasza:
Amíg 3 műszakoztok, ki vigyáz a gyerekre? 4-kor már nyitva az óvoda nálatok is, hogy beérj 6-ra? Nem szól az óvoda, hogy nem lehet bent a gyerek egyhuzamban tízes órákat? Ha éjszakás vagy, elvannak egyedül vagy akkor a párod nappalos, következő héten még fordítva? Akkor kevés a vita, ha nem taliztok, tök jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!