Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek igazságos,hogy...

Szerintetek igazságos,hogy több évnyi munkaviszony,és levont járulékok után,csak 3 hónapig jár maximum az álláskeresési járadék?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy mindegy,hogy mondjuk 3, vagy négy, 6 éved van egyben, akkor is maximum 3 hónapig jár tudtommal.Mire fordítják akkor a befizetett járulékokat?

2020. aug. 4. 17:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
70%

"Szerintetek igazságos?"

Szerintem nem. Időarányosan adnám.

27 évet dolgoztam le folyamatosan, mikor állás nélkül maradtam. 90 napig kaptam a járadékot, havonta kb. 45 ezer forint körüli összeggel. A munkaviszonyom utolsó évében részmunkaidőben foglalkoztattak, ez lett az ellátás alapja is, azért lett csak ennyi a járadék összege. Még ezzel is buktam.

Majd még kb. 2 hónapig semmi ellátás és munka sem. Munkáltatók részéről a kifogások: Kisgyerekes, ingázó, koros. :)

Hát ezért is adnám időarányosan a járadékot. Több munkaviszony, hosszabb időre járó ellátás...

2020. aug. 5. 05:16
 12/35 anonim ***** válasza:
33%
Persze aztán Kolompár Dzsennifer 2 évig nem dolgozna.
2020. aug. 5. 05:30
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

Kolompár Dzseninek a járadék akkor jár, ha dolgozott és fizetett adót.

Ez nem volt túl jó példa.

Egyébiránt,menjek el dolgozni egy gyárba, mert ott felvesznek holnapra?

Na ne nevettess.

Azért egy bizonyos kor után megengedem magamnak, hogyha nem akarok gyárban dolgozni, akkor nem is fogok.

Ezzel nem lenézve a gyári munkást, de ha tudom, hogy nem vagyok egy eladó típus, vagy egy szociális munkás típus , akkor nem fogok elmenni ilyen helyre dolgozni.

Inkább takarítok.

A munkáltatók válogatnak erősen olyan munkabérért ami egy viszonylag jól hangzó bruttó, viszont a valóságban egy lélegeztetőgép.

Mire mondom ezt?

Arra, hogy kb annyira elég az átlagkereset szép Magyar honban, hogy kifizeted a lakhatásod és kb 2 hétre jut még ennivaló is.

Persze a diplomás munkabérrel már eszel egy hónapig is, ruházkodsz , nyaralsz esetleg, viszont amikor elveszted a munkádat, több adót fizettél , ugyanakkor nem fog annyival több járadék járni, mint amennyivel többet adóztál.

2020. aug. 5. 08:07
 14/35 anonim ***** válasza:
12%
Ha nem mész el gyárba, akkor ülj otthon pénz nélkül az jobb.
2020. aug. 5. 08:13
 15/35 anonim ***** válasza:
70%
Ennyi erővel mindenki dolgozhatna gyárban, aki álláskereső, nem?
2020. aug. 5. 08:14
 16/35 anonim ***** válasza:
70%

Senki nem mondta, hogy évekig kell meló nélkül otthon ülni, hiszen a járadék összege sem engedi meg ezt az opciót.

De azért lássuk be, hogyha mondjuk 60 napig jár a járadék nem 90 napra és kb 2 hónap alatt találsz melót, akkor az az összeg amit járadékként kapsz pont arra elég, hogy éhen vesszél.

De kötöm az ebet a karóhoz és nem megyek el gyárba dolgozni, mivel az élethelyzetem sem engedi a több műszakot.

2020. aug. 5. 08:30
 17/35 anonim ***** válasza:
24%
Aki nem megy el dolgozni pl gyárba annak ellenére, hogy lehetősége lenne rá azt nem tudom sajnálni, ha éhen veszik. Mert a büszkesége nem engedi, hogy gyárban dolgozzon...
2020. aug. 5. 08:41
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

18-as. Baromság.

Nem büszkeségből nem dolgozom ilyen helyen.

Egyszerűen nem tudom kivitelezni , hogy több műszakban dolgozzak, viszont ezt meg talán nem kell megmagyaráznom.

Aki dolgozni akar, az dolgozik, én is, de nem gyárban.

Ti gyárban dolgoztok, hogy ennyire nyomjátok, vagy munkaerő toborzók vagytok?

2020. aug. 5. 08:46
 19/35 anonim ***** válasza:
22%
Vannak egy műszakos gyárak is.
2020. aug. 5. 08:51
 20/35 anonim ***** válasza:
94%

Szeretem, hogy megoldás az itt van mindenre, viszont ez azért kevésbé életszerű.

De engedd meg, hogy eldöntsem, hogy hol dolgozom, ha nincs munkám vagy ha nincs pénzem.

Az adót én is fizetem, ahogy eddig is tettem, nem kell az életvezetési tanácsadás.

Amúgy mondhatnám azt is, hogy diplomásként nem megyek el gyárba dolgozni, nem ezért tanultam éveket.

Senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor és hogyan megyek el melózni.

Ettől függetlenül a járadék összege és folyósítási ideje is kevés.

2020. aug. 5. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!