Nem is volt bejelentett munka viszonyom. Maximum egy hónap! Soha egyetlen évben sem kaptam meg a papírt az adóbevallásomról nem volt bejelentett munkaviszonyom, , , Most viszont kiküldtek tartozást, egy elég komoly összeget. Miért?
De igen.... visszamenőleg be kell fizetnem a TB-met...
Csak épp nem értem mi köze van az APEH-nak a TB hez???
Mivel nincs bejelentett melóhelyem, ezáltal nem is adózom, és ahogy említettem évente sem kapom azt a papírt....
Egyértelmű hogy befizetem, csak nem értem , hogy jön ide az APEH???
Mindenféle köztartozás behajtását, legyen az adó, járulék, vagy illeték az adóhatóság végzi már évek óta.
Az egészségügyi szolgáltatási járulékot azoknak kell fizetniük maguk után, akiknek nincs olyan jogviszonyuk, ami által biztosítottak lennének. Például munkaviszony. Ha egész életedben nem lesz ilyened, akkor egész életedben fizetned kell magad után, hogy egészségügyi ellátást kaphass. Ez nem választás kérdése, hanem kötelező, még akkor is, ha soha nem mész orvoshoz. Az, hogy Neked erre netalántán nincs pénzed, az államot nem érdekli.
Hát ezt a bizonyos járulékot követeli Rajtad az adóhivatal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!