Jogos, ha azóta nem írok egy ismerősnek miután rám akart erőltetni két diplomával egy olyan állást, amihez 8 általános sem kell? Nem nézem le őket, de nekem sok volt a tukmálás. Na meg nem azért tanultam.
Ha minimál bért akart volna adni, én sem fogadtam volna el. Persze kérdés, mióta vagy munkakereső és mennyire tényleg nem találsz semmit mondjuk még az ország másik végében sem.
Illetve, ha ez lenne az első állásod, a diplomás minimumnál először nem nagyon fogsz sehol sem többet kapni, ami ha jól tudom bruttó 280. Illetve vannak olyan munkahelyek (önkormányzat, hivatal, iskola, egyetem), ahol kezdőként, diplomásként sem adnak sokkal többet a minimál bérnél.
Úgyhogy nem mindegy, hol lett volna és milyen munkakör.
"Jogos, ha azóta nem írok egy ismerősnek"
Hova nem írsz és mit? Választ? Vagy csak úgy "baráti" alapon írogatni?
Egyébkét egyik esetben sem értem, hogy miért ne tennéd?
Nekem bejárónői munkát ajánlottak amikor munka nélkül voltam (konkrétan ingeket kellett volna vasalni), pedig tudták, hogy ennél azért jóval feljebb állok munkaügyileg, ha lehet így megfogalmazni.
Nem sértődtem meg, a segítő szándékot próbáltam felfedezni benne, de finoman elutasítottam. Azóta is beszélő viszonyban vagyunk...
Ne úgy fogd fel a dolgot, ahogy teszed. Az emberi oldalát nézd, ne a "felsőbbrendűséget" (már bocsi). :)
"Nem nézem le őket, de nekem sok volt a tukmálás. Na meg nem azért tanultam."
Világos, inkább éhen hal az ember, de büszkén!
Még mielőtt komolyan vennéd: nem tudjuk, milyen helyzetben vagy, semmit nem írtál magadról, ha pl. egy gyereket kellene egyedül eltartani, akkor gondolom nem azt fogod nézni, hogy milyen munka, hanem legyen mit a gyerek szájába tenni.
Így aztán feltételezem, nyilván van férjed vagy szüleidnél laksz, hogy megengedheted magadnak, hogy így válogass.
Amúgy lehet, ez nem Te vagy, de mostanában feltűnően sok az ilyen kérdés, "nem ezért tanultam":
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
"Mostanában"
Amit belinkeltél az egy 4 és fél éves kérdés.
8-as, bocs, igazad van, a megválaszolt kérdéseim közül választottam, van még több is, épp a minap írta valaki, hogy "nem ezért tanultam", de mivel beteg vagyok, azért nem volt türelmem tovább keresgélni.
Mi következik ebből? Aki beteg az ne gyakorizzon, mert hüleségeket csinál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!