Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen végzettség kell ahhoz,...

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy meg lehessen élni Budapesten? Tehát lehessen fizetni az albérletet+ félretenni.

Figyelt kérdés
Én pl diplomával kapnék nettó 160-at, de sokan itt a 250-es is csak vegetálásra elégnek tartják

2020. aug. 1. 01:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Piacképes végzettség. Ez lehet diploma (egyes mérnöki szakok, gazdasági, informatikai, orvosi, jogi...), vagy szakma (festő, burkoló, kőműves...). Mindezeket überelheted egy kis nyelvtudással (angol/német...).

Sajnos sokan azt hiszik, hogy bármilyen diplomával vagy szakmával milliókat lehet keresni.

2020. aug. 1. 02:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Lényeg hogy amit csinálsz abban legyél kiemelkedően jó, és legyèl talpraesett az álláskeresésben. Aki állami cégnél ragad, az örökké sírni fog a fizetése miatt, bármi is a végzettsége. Nyilván vannak szakok amivel nagyon nehéz érvényesülni, de ez a kevesebb. Pl egy történész nem tudom hogy tud jó pénzt keresni. Talán magántanítással. Az informatika meg a másik véglet, ott kevesebb befektetéssel több pénz. De azért automatán abból sem gazdagszik meg az ember ha tehetségtelen. És sokáig azt hittem hogy nagy rossz egyetemi szakot választottam, de aztán rájöttem hogy csak rossz helyen keresetem állást. Így már nem bánom, mert szeretem is amit csinàlok.
2020. aug. 1. 07:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem tudom, miért kell lehúzni az állami cégeket.

Nem ottragadni, hanem oda bekerülni nehéz, főleg jobb pozícióba. (nem villanyszerelő/vasúti pályamunkás/postai kézbesítő)

MVM:

[link]

Igazgatók, osztályvezetők átlagbére br. 1.77 MFt + 13. havi + cafetéria

Csoportvezetők, szakértők, tanácsadók átlagbére br. 1.13 MFt. + 13. havi + cafeteria.

Sokan elmennek innen, +10%-ért, utána meg megy a sírás.

MÁV nem ilyen jó, de még mindig versenyképes:

[link]

16-17-es munkakörök jellemzően a gazdasági, mérnöki munkakörök

16: Br. 453-836 + béren kívüli juttatás

17: Br. 543-1M + béren kívüli juttatás

A műszaki, gazdasági vezetők fizetése ezen felül van.

A köztisztviselők, közalkalmazottak fizetése valóban alacsony, diplomával is 220-300 bruttó, de ezeket ne keverjük az állami cégekkel, amik gazdasági társaságként működnek!

2020. aug. 1. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!