Lehet e még változtatni anyagi helyzetemen 32 évesen vagy már túl késő?
Mindig is a kényelemre törekedtem, hogy a lehető legkevesebb energiabefektetéssel túléljem a dolgokat.
Érettségi után 4 évet töltöttem üresben, aztán mivel volt rokonom, így közalkalmazott lettem. Már 10 éve vagyok ugyanott, és nincs előrelépési lehetőség, azon kivül hogy kényelmes és könnyü a munka nem sok más előnye van. A fizetés is alig több mint a szakmunkás minimálbér +15-20%.
Eddig élveztem hogy rengeteg a szabadidőm és rengeteget pihenhetek játszhatok stb.
De már most kezd elegem lenni a kevés pénzből. Persze takarítottam meg amennyit tudtam, de ahogy látom így sosem fogok igazán jól élni.
Szóval szeretnék sokkal jobban keresni. Viszont 32 éves vagyok érettségim van csak és semmi szakmai tapasztalatom , se diplomám, se szakmám. Így nem tudom hogyan kezdjek neki. Egyáltalán van ebből a helyzetből kiút.
Észrevettem hogy mintha tanulási képességeim is romlottak volna, hogy 10 éve ingerszegényen kihivások nélkül élek és nem kellett semmi újat tanulnom, se gondolkoznom.
De független vagyok, naponta 8+ óra szabadidővel. Ha nem dolgozom akkor 16+ órával. Nem létezik hogy ennyi időt felhasználva ne tudnék többet elérni tanulni vagy vmit kezdeni magammal.
Sajnos sokszor azon kapom magam hogy kényelmesebb nem csinálni semmit, vagy játszani vmi multis játékot, esetleg nézni vmit stb és már el is ment az egésznap a semmivel. Ha meg munkában unatkozom akkor gyakorizni szoktam azzal is gyorsan megy az idő.
Szeretnék sokkal többet elérni, ami legfontosabb hogy sokkal több pénzt keresni úgy érzem amig ez nincs meg nem lehetek igazán boldog.
Nem tudom mit csináljak talán már lehetetlen hogy ennyi időt elvesztegettem, megelkényelmesedtem.
Létezhet bár nem tudom hogy mi indokolhatja. Tudtommal a kapitalista rendszer kereslet kinálat alapon müködik,a követelmény állításod alapján csak egy érettségire van szükség, de érettségije szinte mindenkinek van. Tehát a kínálat óriási akkor miért is fizetne egy gyár sokat érettségiért? Valós értéke nincs.
Ahhol többet fizetnek minden esetben arról van szó hogy egészségedet adnád el extrém fizikai munkával (gumigyár), vagy kidolgozod a beled 240+ óra hónapban (audi), de ezek is nettó 250-300 ig terjednek legjobb esetben. Szerintem ár érték arány nincs rendben.
Irodában kényelemben kevés munkával megkapok 165-170 körül miért mennék egy kis morzsával többért gyárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!