Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a tehendő ebben az esetben?

Mi a tehendő ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Olyan fordult elő ,hogy valeszeg rossz számlaszámot adtam meg a munkáltatónak. És arra küdték el a fizetést és nem tudom kideríteni hogy kié az a számla mivel a bank nem adhat ki személyes információt. Van valami procedúra ilyen esetre? Esetleg?

2020. júl. 27. 22:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Ezek a bankszámlaszám keresők csak az első 8 karaktert nézik, abban van benne a bank és a fiók azonosító. Semmit nem jelent.

Itt pl meg tudod nézni

[link]

De teljesen mindegy, te a szövetkezetnek jelezd a hibát, majd ők intézik. Te nem tudsz mit tenni.

2020. júl. 28. 07:41
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

Az a procedúra, hogy bemész a munkáltatódhoz, jelzed a problémát és ők intézik a téves utalás "visszafordítását", ha nem kapták vissza zsigerből a pénzt.

Szólni úgysem fognak, te meg nem fogsz tudni intézkedni ebben.

2020. júl. 28. 14:16
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

OTP, vagy K és H Bank, már nem tudom, de visszajött az utalás a cég bankszámlájára, mert a jogosultként feltüntetett neve és a bankszámla feletti rendelkezés jogosultja nem volt azonos.

Lehet, hogy más banknál ilyen nincs, vagy már ez is ellaposodott, de bizony volt rá példa.

Adóhivatal is kéri például EGYEDI esetekben a bankszámlaszám tényleges tulajdonosának nevét, ha valaki nem a saját bankszámlájára kér visszautaltatni bizonyos összeget. Olyankor a tényleges tulajdonos nevére indítják az utalást, és a közleménybe kerül, hogy valójában kinek szánták.

Gondolom, hasonló problémák elkerülése végett... :)

2020. júl. 29. 04:50
 14/18 anonim ***** válasza:
57%
nekem volt már ilyen, bankban a fiókvezető megtudta oldani.
2020. júl. 29. 21:39
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2020. aug. 1. 18:47
 16/18 anonim válasza:
Nekem is hasonló esetem van. Az első kártyámat a nyugatinál lévő k&h-nál csináltam, de az lejárt tavaly és elmentem újat csinálni de azt meg az otthoni fiókjukban csináltam. A 4-8 helyen lévő számok mások. A régi számot adtam meg és most nem tudom, hogy meg fog e érkezni a szám vagy sem. A régi szám nem tudom él e most vagy sem. Vagy ez az elírás esetén még azonosítani tudnak engem? Vagy van olyan számlaszám amit azon a helyen készítettek ahol az elsőt csináltam és ugyanolyan legyen a többi maradék szám?
2020. aug. 5. 22:32
 17/18 anonim válasza:
Visszapattant az utalás, gondolom mivel nem volt egy létező számlaszám. Most derült ki. :)
2020. aug. 5. 23:43
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Annak, hogy lejárt a kártyád, pontosan mi köze van a számlaszámodhoz?
2020. aug. 6. 08:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!