Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a tehendő ebben az esetben?

Mi a tehendő ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Olyan fordult elő ,hogy valeszeg rossz számlaszámot adtam meg a munkáltatónak. És arra küdték el a fizetést és nem tudom kideríteni hogy kié az a számla mivel a bank nem adhat ki személyes információt. Van valami procedúra ilyen esetre? Esetleg?

2020. júl. 27. 22:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudom hogy lehet valaki ennyire balfasz.
2020. júl. 27. 22:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Rossz számlaszám?

Elírtál néhány számot?

2020. júl. 27. 23:39
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen.
2020. júl. 27. 23:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha elírtál pár számot, van rá esély, hogy nem létezik az a szám, és akkor a bank visszautalja.
2020. júl. 28. 02:40
 5/18 anonim ***** válasza:
57%

Elméletileg a bank nem teljesíti az utalást, ha a bankszámla feletti rendelkezési jogot nem az gyakorolja, akinek a nevét, mint jogosult (Te mint dolgozó) feltüntették az utaláson.

Értsd:

Kiss József a bankszámla tulajdonosa. Véletlenül eltalálod az elírással az Ő számlaszámát, de Te Varga Kristóf vagy. Mivel a két név nem egyezik, nagy rá az esély, hogy a bank visszafordítja az utalást a cég bankszámlájára.

Vagy már tudsz arról, hogy teljesült és nem fordították vissza?

Szerintem a banknál lehet kezdeményezni erre vonatkozóan megoldást. Annál a banknál, ahonnan az utalás elindult.

2020. júl. 28. 04:56
 6/18 anonim ***** válasza:
40%
Fogadok veled a fizetésedben, hogy visszament és benyelik.
2020. júl. 28. 06:11
 7/18 anonim ***** válasza:
79%

Nincs olyan a bankrendszerben, amit az 5-ös ír, hogy az utalás során összeegyeztetnék a kedvezményezettként megadott nevet a bankszámla valódi tulajdonosának nevével.

Van aki tesztelte a gyakorlatban. Sőt, csalók is visszaéltek már ezzel:

[link]

2020. júl. 28. 06:32
 8/18 anonim ***** válasza:
71%

Nem nézik a nevet, az biztos.

Az pedig kizárt, hogy úgy el tudod írni a számlaszámot, hogy egy valid számsor keletkezzen és az még egy létező számlaszám is lesz.

Jelezd a munkáltatónál, hogy rossz számlára utaltak, nézzék meg, hogy visszautalta-e a fogadó bank.

Ha nem, akkor ők tudják a téves utalást "visszakérni" a rossz számláról.

De amúgy ez miért 28-án jut eszedbe?

2020. júl. 28. 06:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Mert diákmunkán dolgozom és pont a 28.ai napon kaptuk a fizut. Beírtam a bankszámlát amit elütöttem ilyen számlaszám keresőbe az egyik oldalon ami kiírja h melyik bankhoz tartozik. És teljesen másik bankhoz tartozik mint ahol én lakom. Szóval a számlaszám létező. Csak nem tudom kideríteni ,hogy ki az mert a bank nem adhat ki információkat.
2020. júl. 28. 06:59
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem jelenti azt, hogy létezik a számlaszám. Csak hogy sikerült eltalálni egy bank azonosítóját. A számlaszám bizonyos számjegyei utalnak a bankra.
2020. júl. 28. 07:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!