Melyik “életet” választanátok?
(A) Élet Budapesten, saját de 1,5 szobás lakásban kb. 450.000 ezer forintos (bruttó) fizetessél.
(B) Élet Nyugat-Európai nagyvárosban kb 2500-3000 eurós (bruttó)fizetéssel + a budapesti lakás bérleti díja.
A szituációba egyedülálló, gyerek nélküli személynek képzeljétek magatokat. Aki tudja indokolja is a döntését!
Egyiket sem. Egyetmistaként éltem Bp-en 4 évet, de soha az életben nem mennék vissza oda többet. Egy élhetetlen, büdös, retkes, csöves hely...
Inkább külföld, de az is csak akkor, ha legalább egy-két jó ismerősöm, barátom vagy családtagom velem lenne.
Amúgy amit igazán választanék az egy nyugis, nem stresszes, dr viszonylag jól fizető munkahely a jelenlegi városban ahol élek, saját lakás, saját ház/nyaraló valahol Magyarországon. Ebből már csak a jó fizetés hiányzik.
Sokkal több tényezős ez szerintem, mint a pénz. Én ilyen különbségért nem mennék külföldre, de ez én vagyok. Itthon vannak a barátaim és a családom, jó bevételünk van a férjemmel, nincs motivációm a külföldi életre. Jól élünk itthon, szeretjük, hogy körbe vesznek minket a szeretteink, boldogok vagyunk itt.
Ha neked van kalandvágyad, kipróbálnád magad, stb., akkor hajrá. Anyagilag nem jársz rosszabbul, talán még egy picit jobban is.
11
Te miről beszélsz? Hol laktal te Pesten? Kőbányan? 😅
Azon is múlik, hogy miféle munkával kapom meg azt a bruttó 450-et, illetve vannak-e egyéb juttatások. A saját lakás, ha hitelmentes, igen nagy segítség, gyakorlatilag a nettód negyedét-harmadát felszabadítod vele, amit nem kell lakásbérletre vagy hiteltörlesztőre költeni. Ez nem egy elhanyagolható összeg, pláne a bruttó 450-hez képest. Plusz ha változnak a lakhatási igényeid, a régi lakást ki tudod adni és a bérleti díjból gyakorlatilag a régi lakásod fogja kifizetni az újnak a hitelét.
Az sem valószínű, hogy a fizetésed Magyarországon örökre 450 ezer forint marad. Pláne, ha teszel érte, hogy ne így legyen. Én ilyen helyzetben biztos az (A) mellett maradnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!