Melyik “életet” választanátok?
(A) Élet Budapesten, saját de 1,5 szobás lakásban kb. 450.000 ezer forintos (bruttó) fizetessél.
(B) Élet Nyugat-Európai nagyvárosban kb 2500-3000 eurós (bruttó)fizetéssel + a budapesti lakás bérleti díja.
A szituációba egyedülálló, gyerek nélküli személynek képzeljétek magatokat. Aki tudja indokolja is a döntését!
2500 bruttónak Németországban durván 1600 a nettója kb, ugyanis te, mint egyedülálló, gyerektelen a legrosszabb adóbesorolást kapod.
Mondjuk egy átlagember ennyit keres ott 2500-3000 körül.Persze, ha senior account manager vagy hasonló, akkor többet.
B) életet élem jelenleg, igaz még nem keresek sokat, mert egyetemista vagyok, és csak részmunkaidőben dolgozom heti 16 órát. Lassan végzem (jövőre) és olyasmi kezdőfizura számítok, mint amit leírtál, talán kicsit többre. Tudással és szorgalommal, nagyon gyorsan lehet fizetésemeléshez jutni.
Később viszont szeretnék visszaköltözni Budapestre, mert mégiscsak ott éltem 20 évet, lakásom is ott van/lesz. Ez jelenleg ki van adva, de ha visszaköltözöm akkor a szüleimtől megkapom ajándékba. Ha nem költözöm vissza, akkor valszeg nem lesz az enyém, legalábbis így állapodtunk meg. Mindenképp szeretnék egyetem után külföldön dolgozni pár évet, mert én így is rengeteg pénzt tudtam félretenni diákként, pedig egyáltalán nem nyomorgom, sőt, bármit megengedhetek magamnak amit kigondolok, rendszeresen eljárok szórakozni, étterembe stb. Azt mondjuk hozzátartozik, hogy a szüleim is támogatnak, de nem olyan nagyon sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!