Magyarországon ez miért sértés a cégek számára?
Éveket dolgoztam külföldön, most Magyarországon próbálok elhelyezkedni.
Miért sérti a Magyar cégeket, hogy a munkavállaló kér valamit esetleg hangot ad az elvárásainak?
Teherautó sofőr vagyok, találtam egy olyan hirdetést amelynek minden tekintetben megfeleltem. Bér nemvolt megadva, csak telefonszám. Ebből én azt gondoltam, hogy megegyezés szerinti a felállás. Telefonáltam azt mondták belföldre 370 nettó, heti 5 munkanap. Én erre mondtam azt, hogy rendben énnekem nettó 20 ezer forintos napidíj megfelelő lenne (400 nettó). Ezek után felháborodva mondja, hogy ez nem kívánságműsor ennyi van és kész.
Természetesen nem kell neki ennyiért felvenni, de nem értem a felháborodást. Miért baj az, hogy a munkavállaló kér? Hogy nem vakon követ mindent? Szíve joga nem felvenni engem ennyiért, de mire fel a hüledezés/felháborodás? Miért számít ez itthon sértésnek?Itthon a bér miért nem "alku" tárgya? Miért ilyen egyoldalú a dolog?
-Nem publikus
-Nem Svájci fizetést kértem, hanem egy Mo.-n kamionsofőr munkakörben teljesen átlagosat
-Az, hogy más munkakörben ki mennyit keres az énrám nézve teljesen lényegtelen. Egy kamionsofőrnek ennyi (kb) az átlag bére Mo.-n.
A kérdés sem a pénz mennyiségével kapcsolatos, hanem a bánásmóddal és azzal, hogy miért probléma ha a kisember mer szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!