Most komolyan fut Magyarországon olyan program, hogy "Egy koca, egy porta"?
Amikor először hallottam, nem akartam elhinni. :D
Tényleg a 70-es években élünk...
Bölcsészbugriska életében nem járt még falun. Most meglepődtem.
Igen. Vannak olyan falvak ma Magyarországon, ahol a háztáji komoly minőségi előrelépést jelent az életben.
Meg sem lepődöm rajta, hogy akit a szülei beejternyőztették az ELTÉre az ezt fel sem fogja.
"társadalomtudósok"
Ne haragudj, de 42 vagyok és világ életemben egy 160 fős faluban éltem, szóval tudom, hogy miről van szó. :D
Magyarország - 2017 :D
akkor gondolom tudod, hogy egyesek 52 ezer forintos közmunkából kénytelenek megélni, és esélyük sincs piaci munkahelyet találni, valamint generációk óta így élnek, és nem úgy néz ki, hogy a következő generációnak jobb sorsa lesz
ehhez jár a háztáji, őket kell megtanítani gazdálkodni azzal amijük van
mert a segélyt kihozza a postás. oké
aztán tart ameddig tart
mérlegre teheti a közmunkát a háztáji munkával
mennyit ér meg neki napi 8 óra, hogyha 400 ft egy kilo paradicsom?
A faluban senki nem tart disznót, mert anyagilag nem éri meg.
Apámék konkrétan '99-ben neveltek utoljára disznót, de azt is csak megszokásból, mert "hát régen is tartottunk, akkor legyen idén is!"
A régi motoros öregek nehezen váltanak ugye.
jaja "anyagilag nem éri meg"
valamiért ahányszor ezt hallom valami mélyszegénytől, a bagó már a szájában is van
mert az ezek szerint megéri anyagilag
Csak azt nem bírod felfogni, hogy nem éri meg, mert olcsóbban megveszed a húst, mintha felnevelnéd a disznót.
Disznóvágáskor meg osztogathatod szét az egészet a segítőidnek.
De amúgy sem hiszem, hogy komolyan gondolod ezt az egészet. Nem létezik, hogy valaki 2017-ben ilyen kádári jövőképet vizionáljon Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!