Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 3 milliós nettó fizetéssel...

3 milliós nettó fizetéssel gazdagnak számít valaki? Mire elég ez?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremet most nevezték ki, 3 millió nettót fog keresni. Nem irigykedem, csak kiváncsi vagyok mire lehet elég ez a pénz? Annyi luxusautót látok az utcákon, medencés házat, de nem mozgok ilyen körökben, így nem tudom milyen gazdagság ez? Pl egy Mercedes G osztállyal jár olyan akinek 35 milliárdja van. Gondolom 3 milliós fizetéssel egy ilyennek a törlesztője is 1 millió lenne, így ez nem az a kategória. Unokatestvérem eddig 600 ezret keresett, de nem élt hú de nagy lábon. Fizetett egy 150 ezres lakáshitelt, meg egy 60 ezres autót (Honda). Állítása szerint 200 ezret tett félre, hogy egyszer tudjon venni egy házat.

A 3 millió mennyivel biztosít neki jobb életet? Ez milyen kategória életszínvonalban?

Tényleg csak érdekel a dolog, örülök ha jól megy neki. Csak annyi gazdag embert látni manapság, hogy fogalmam sincs “ki milyen kategória”.

2020. júl. 24. 10:40
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
28%
Álmaiban fog keresni 3 millió nettót. Ezt a kamukérdést istenem...
2020. júl. 25. 00:13
 12/32 anonim ***** válasza:
41%

Hagyjuk már ezt, hogy ez kamu. A kollégám fia előbb az Egis gyógyszergyárban volt 700 ezerért, aztán Mohácson Csányi sertéstelepén 1,5 millióért, aztán most egy edény gyártó cégnél 2,5 millióért nem tudom milyen menedzser. Havi nettóban. Mindezt a karriert bejárta 15 év alatt most olyan 40-45 éves korára. Élelmiszermérnök és MBA diplomái vannak.

Csak mert ti (mi) nem ennyit keresünk, attól még léteznek emberek akik igen és nem csak miniszterek vagy csókosok, hanem a szabad piacon magáncégeknél is.

2020. júl. 25. 03:06
 13/32 anonim ***** válasza:
67%
Persze, sertéstelepen meg edénygyárban.. xD xD Gyerekek itt bemondásra mindenki milliókat keres.
2020. júl. 25. 11:16
 14/32 anonim ***** válasza:
93%

12-esnek: "Csak mert ti (mi) nem ennyit keresünk, attól még léteznek emberek akik igen"

Lehet, de nem tömegével. Nagyon szűk réteg kaphat ennyit. 40-45 éves korában ez lehetséges is. De huszonévesen sehogy sem. Odáig hosszú évek alatt el kell jutni.

2020. júl. 25. 11:29
 15/32 anonim ***** válasza:
71%
Van egy-két top cég ahol szerintem huszonévesen is meg lehet csinálni. A McKinseyről mondják, hogy már a pályakezdőknek is milliós pénzt fizetnek.
2020. júl. 25. 12:00
 16/32 anonim ***** válasza:
69%

Tanácsadó cégeknél (Big4) tényleg nem ritka a havi egymilliós fizu, csak oda az átlaggyakoris Balázskát nem fogják felvenni.

10 család él három millióból Mo. néhány részén (és annál még van lejjebb is!) szóval komolytalan ez, hogy jó fizu-e, még Európában is középosztályon felüli jövedelem. Ettől önmagában tényleg nem leszel gazdag, viszont nagyon hülyének kell lenni, hogy belátható időn belül ne válj azzá. Ami viszont nem jellemző olyan emberekre, akik képesek elérni, hogy 3 milliót fizessenek a munkájukért.

2020. júl. 25. 13:29
 17/32 A kérdező kommentje:

Nem írtam sehol, hogy huszonéves az unokatestvérem.

Hogy ne kereshetne valaki “a sertéstelepen” 1.5 milliót? Tudjátok hogy a Bon@farm telepén komoly iroda is található ahol százezreket-milliót keresnek az emberek? Nem csak “disznóólak” vannak ott ahogy itt páran elképzelik.

Hasonló utat járt be az unokatesvérem is mint amit a 12-es írt le.

2020. júl. 25. 15:02
 18/32 anonim ***** válasza:
49%

13. Ostoba farok. Remélem csórón is halsz meg, amiért ilyen kishitű vagy.

14. Köszi a választ! Igen, ez így van, nem huszonévesen és ez szűk réteg. De már az alkalmazottak 10-15%-a is nettó 400 ezer felett keres.

---

Senki ne magából induljon ki! Ezt tudom mondani. Ez egy rossz emberi tulajdonság. Csak mert te és max 50 másik ember akiket te ismersz (és akik szocioekonómiai okokból nagyságrendileg hozzád hasonlóan keresnek) annyit keresnek amennyit.

Sok embernek már azt is nehéz elképzelni, hogy lehet 150 ezernél többet keresni (vidéki átlagfizetés), mert ő és a környezetében mindenki annyit keres. Ez ugyanaz, amit itt néhányan csinálnak.

2020. júl. 25. 15:08
 19/32 anonim ***** válasza:
43%
Én is elég jól keresek, meg is jártam már pár munkahelyet, ahol pozíciómból adódóan láttam a béreket, de ezt a nettó 3 milliót én sem tartom nagyon reálisnak. Ez több, mint bruttó 5 millió Ft, ami mondjuk egy nagy multinál a külföldi CEO, ritkábban az alatta lévő 2-3 ember bére lehet. Elég reálisan mutatja a magyar béreket a publikus Hays felmérés, de ott sem látni ilyen bért még mutatóban sem. Persze semmi nem kizárt, csak éppen nem reális.
2020. júl. 25. 17:41
 20/32 anonim ***** válasza:
59%
19. Beszerzési menedzser, értékesítési menedzser és hasonlók kereshetnek nettó 2-3 milliót külföldi hátterű multiknál. Nyilván a többezres cégben lévő felső 10 emberről beszélünk kb, ezt senki nem tagadta.
2020. júl. 25. 17:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!