Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 3 milliós nettó fizetéssel...

3 milliós nettó fizetéssel gazdagnak számít valaki? Mire elég ez?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremet most nevezték ki, 3 millió nettót fog keresni. Nem irigykedem, csak kiváncsi vagyok mire lehet elég ez a pénz? Annyi luxusautót látok az utcákon, medencés házat, de nem mozgok ilyen körökben, így nem tudom milyen gazdagság ez? Pl egy Mercedes G osztállyal jár olyan akinek 35 milliárdja van. Gondolom 3 milliós fizetéssel egy ilyennek a törlesztője is 1 millió lenne, így ez nem az a kategória. Unokatestvérem eddig 600 ezret keresett, de nem élt hú de nagy lábon. Fizetett egy 150 ezres lakáshitelt, meg egy 60 ezres autót (Honda). Állítása szerint 200 ezret tett félre, hogy egyszer tudjon venni egy házat.

A 3 millió mennyivel biztosít neki jobb életet? Ez milyen kategória életszínvonalban?

Tényleg csak érdekel a dolog, örülök ha jól megy neki. Csak annyi gazdag embert látni manapság, hogy fogalmam sincs “ki milyen kategória”.

2020. júl. 24. 10:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
65%
3 milliós havi fizetéssel itthon már bőven gazdag vagy.
2020. júl. 24. 11:06
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a fizetésétől még nem lesz gazdag. Attól lesz az, ha nem költi el minden hónapban. Igen, ismerek olyat, aki brutál jól keres és a keresete 99%-ka megy ki minden hónapban, így nekem konkrétan több megtakarításom van, mint neki.
2020. júl. 24. 11:12
 3/32 anonim ***** válasza:
66%
Nem tudom elkepzelni mi az a pozicio ahol 600k utan netto 3 misi jon..meg lakashitelt fizetett de felre tett, hogy lakast tudjon venni. Nekem kicsit kamu szagu, bocs.
2020. júl. 24. 11:33
 4/32 anonim ***** válasza:
90%
Önmagában a fizetés nem jelent gazgadságot, de megalapozhatja azt. Hiába keres valaki 3 milliót, ha 3,5 milliót költ, akkor minden hónapban mínuszban van. Ez egy példa volt. Ha viszont félretesz, befektet és nem szórja el olyan dolgokra, amik folyamatosan veszítenek az értékükből, akkor eljuthat egy olyan szintre, amikor már nem ő dolgozik a pénzért, hanem a pénz dolgozik neki. Az a valóban gazdag ember, akit a vagyona tart el.
2020. júl. 24. 11:35
 5/32 anonim ***** válasza:
63%

Hát én kb ennyit keresek, igaz külföldön, úgyhogy a netto pozícióm picit rosszabb, de a havi egy milla megtakarítás azért megvan.

Igazából nem élek különösebben nagy lábon, van egy kb tízmilliós kocsim, évente egy út valami egzotikus helyre, meg belefér egy-egy hosszú hétvége itt-ott Europában. De tényleg nem lehet szórni a pénzt.

2020. júl. 24. 11:41
 6/32 anonim ***** válasza:
64%
Itt ezen a fórumon a kommentelők nagy része ettől többet is keres. Álmában.
2020. júl. 24. 12:01
 7/32 anonim ***** válasza:
78%
Ahogy előttem is írták a fizetés és a vagyon két különböző dolog. A fizetés megalapozhatja a vagyont, de nem feltétlenül.
2020. júl. 24. 12:54
 8/32 anonim ***** válasza:
44%
Vicceltek, ugye? 3 millióval havonta igenis gazdagnak számít valaki, még akkor is, ha 0 a vagyona. Ha elszórja, az az ő dolga, de ha nem kell albérletet fizetnie, akkor havi 100-ból meg lehet élni ebben az országban. 3 millió rengeteg.
2020. júl. 24. 14:25
 9/32 anonim ***** válasza:
79%
Nem számít gazdagnak, akkor ha semmije sincs. Mi történik, ha elveszi a munkahelyét? Akkor másnap már nem számít gazdagnak? Ez nem így működik. Tudom, hogy ez Mo-n rengeteg fizetés, de a gazdagság nem ott kezdődik, hogy fizetésből él valaki hónapról-hónapra. Ha ugyanez a pénz havonta tőkejövedelemből (osztalék, bérleti díjak, kamatok stb.) származna, na akkor lenne gazdag.
2020. júl. 24. 15:20
 10/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A kamuzónak üzenem hogy tanuljon meg olvasni! Jelenleg egy 60m2-es budapesti lakás hitelét fizeti a belvároshoz közel, de szeretné ezt eladni és venni majd egy családi házat ami nem igazán jönne ki a mai árak mellett csak újabb hitellel. Ezért rak félre.

Már kezdem érteni a dolgot. Akkor ez a sok X6-os BMW-s meg hasonló emberke valószínűleg mind sikeres vállalkozó lehet. Elhiszem hogy fizetésből nem megy az ilyen villantás mert azt tényleg elvesztheted. Valahogy nekem mindig azt tanították hogy sok tanulással és a langlétrán fellépve érheted el fiam azt amit a TV-ben látsz (luxuskocsi, medencés ház, stb). Unokatestvérem példáján kezdem látni mennyire nincs ez így. A saját munkahelyem is látom, hogy nem fogok még fizetésemelést se kapni ha megcsinálom a diplomát. Egyszerűen nincs lehetőség előre lépni mert külföldi multiként nagy pénzt a legfelső vezetés meg a külföldi főnökök keresnek, oda meg nem lehet munkával bekerülni egy halandó embernek bármilyen szorgalmas is.

Azért elkeserít hogy ha valaki pont jókor van jó helyen vagy pont bejön neki valami, akkor (akár tanulás nélkül) lehet gazdag. Ismerek is ilyet, egy nagyon buta primitív ember, de pont átminősítették lakóövezetnek a telkeket amiket örökölt és a melós ismerőseivel felépítettek 6 társasházat mások pénzéből. Ma már menő építési vállakozó. Ha nem lettek volna azok a telkek vagy nem kap építési engedélyt, akkor ma is építekezéseken építené be az ajtókat alkalmazottként.

2020. júl. 24. 15:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!