Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nincs munkaszerződésem, ugye...

Nincs munkaszerződésem, ugye nem ingyen dolgozok?

Figyelt kérdés
SZiasztok! Dolgozok egy cégnél már egy hete 12 órában mindenféle papírok nélkül. Semmit nem írtam alá nekik. Szünet sincs, szombat, vasárnap is kell menni. Papírjaimat (bankszámla,mnyp belépési nyil., start kártya..)nem kaptam meg. Elméletileg majd a munkaszerződésem a próbaidő után kapom meg. Mi a garancia arra hogy kifizetnek? Vagy mit tudnék tenni? Maradni se akarok, csak az első fizetést várom. De a cég meg elmondás alapján határozott idejű szerződéssel magukhoz szoktak kötni. De csak most derült ki hogy 90 ezret ígértek 12 órába havonta!! :-( Alámerjek nekik írni bármit? Ez a legelső munkahelyem..
2010. aug. 3. 09:04
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
semmi garancia nincs....elég hülye vagy, hogy munkaszerződés nélkül melózol....
2010. aug. 3. 09:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Munkaszerződést a próbaidőre is kell(ene) kötni.
2010. aug. 3. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem csak az, hogy ha esetleg nem fizetnek ki, akkor nem tudsz mit tenni, de tuti feketén alkalmaznak, amivel ha lebuknak, akkor te is szívsz. Aláírt szerződés nélkül azt csinálnak, amit akarnak. Ilyen nincs, hogy próbaidő után kapod meg.
2010. aug. 3. 09:21
 4/9 A kérdező kommentje:

És milyen "bizonyítékot" tudnék szerezni ami bizonyítja hogy ott voltam és meglehetne vele fingatni őket?

Majd írok, de most majd mennem kell megint melózni.. :-(

2010. aug. 3. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Mivel gondolom nincs semmi beléptető rendszer, akkor max. annyit tudsz tenni, hogy vedd fel pl. mobillal, ahogy mész oda és melózol.

Egyébként nem biztos, hogy át leszel verve, de az esély megvan rá.

2010. aug. 3. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:

"Papírjaimat (bankszámla,mnyp belépési nyil., start kártya..)nem kaptam meg."

Ezt nem értem... Miért a munkaadódtól kérnéd ezeket? Mnyp-ba neked kell belépni, Start-kártyát az apehnél kell igényelni...

2010. aug. 3. 11:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Ragaszkodnod kellett volna hozzá. Az első munkahelyem nekem is cégnél volt, de először elintéztük a papírokat (szerződést kötöttünk, bejelentettek a magánnyugdíjpénztárhoz stb.) és csak a következő héten kezdtem a munkát. A szerződésben van meghatározva a próbaidő tartama is.

Aláírni meg elolvasás után szoktam bármit is. Ha tetszik, ami benne van, aláírod, ha nem tetszik, nem.

2010. aug. 3. 11:31
 8/9 A kérdező kommentje:

A papírokat leadtam mondván kell a belépéshez de ők nem adták vissza őket. A Ny-pénztáros papírt is csak ígérték hogy kitöltve visszaadják hogy visszatudjam küldeni. De nem adták vissza. Azóta meg éjszakás vagyok, azóta nem tudok irodára menni értük.

Ha netalántán meg adnak szerződést minek olvassam el? Sem én ne mtudom betartatni velük az ígérteket meg szerintem ők sem tudnak velem mit kezdeni ha nem tartom be ami oda le van írva nem?

Amúgy az orvosi alkalmassági vizsgálatos papírról van másolatom bár ez nem bizonyítja hogy ott is dolgoztam.. :-(

2010. aug. 4. 08:49
 9/9 A kérdező kommentje:

De most még megpróbálom kibírni jövő hétig, akkor ígérnek fizetést, de ugye csak júniust fizetnék (1 hét..), de ha azt fizetik számlára akkor nyugodtan felmondhatok, lesz bizonyíték.

Mert órákat várok a buszra 12 óra munka után ami nem fasza dolgo és felakarok mondani de nem merek mert akkor tuti nem fizetnek ki...

2010. aug. 4. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!