Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire elég Budapesten nettó a...

Mire elég Budapesten nettó a 140 ezres fizetés?

Figyelt kérdés

-Cafeteria és más juttatások nincsenek.

-Egyedülálló nő vagyok, 25 éves.

-Nincs kb. semmim és senkim a világon, aki segítene.

-Szeptembertől szobát kell bérelnem (most a vírus kezdte óta egy barátnőmnél lakom szívességből, cserébe takarítok, főzök, stb. a lakásában. Előtte kolis voltam.)

-Idén kaptam meg a diplomám, szeptemberben kezdek el dolgozni, most kaptam állást egy budapesti gimnáziumban, magyar-történelem szakos tanárként.

Túl lehet így élni?

2020. júl. 13. 11:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
57%

Érdekes, hogy logikus, józan, a valóságból kiinduló választ írtam, ami bőven megállja a helyét, de mégis vannak olyan !debilek!, akik leszavaznak. :D

Mert hiába szereti valaki a munkáját, ha nem kap érte élhető bért. Főleg Budapesten ez az összeg, egy vicc.

Ha mégis marad a pályán ezért a fizetésért a kérdező, majd az élet, a körülmények kijózanítják.

Az oktatási rendszernek össze kell omlania ahhoz, hogy változás legyen, mert a kormányt nem érdekli a fiatalok jövője. Ezért sem becsülik meg a tanárokat.

Szar a gyári munka, ez tény. Több műszak, "agysorvasztó" munkakörök, de legalább éhbért odaadja, ha ez nettó 200, akkor is.

Amíg pályakezdő az ember és nincs élettapasztalata, addig nem fogadja meg mások meglátásait. Nem a valóságból indul ki. Sokszor bántja az egojukat, ha valaki más mer írni.

Ahogy írtam, majd önmagától is rájön ezekre és vált.

2020. júl. 14. 00:33
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Pályakezdőknek jár egy év lakhatási támogatás. (Max 100.000/hò) Mindenképp pályázd meg, tanár ismerőseim mind megkapták. Ezt egyszerűen meg lehet kapni, szòval ezzel kezdd. Aztán önkormányzati lakás!
2020. júl. 14. 08:00
 23/26 anonim ***** válasza:

A jelenlegi kormány egyetlen érdeke, hogy buta, de legalábbis alacsonyabban képzett ez által sokkal könnyebben függőségi viszonyban tartható, ez által biztos szavazó réteg legyen csak Magyarországon. Emelett egy szűk nagyon gazdag és nagyon lojális elit akik irányítanak. Ebben a világban nincs szükség tanárokra, csak minimális szinten. A gyártó sor mellett teljesen mindegy igazából, hogy kit végeztél mit tudsz, a lényeg, hogy legyen két kezed, láss és robotolj 12 órát az elitnek.

Szóval a magyar oktatás nem fog összeomlani, mert nem is létezik már most sem...

2020. júl. 14. 08:18
 24/26 anonim ***** válasza:

Egyedülállóként a főállás mellett vállalhatsz egy fél mellékállást még szórakozásnak is. Emberek között leszel addig is, és ismerkedhetsz.

Az is jó ötlet, amit valaki írt, hogy mehetsz az iskola kollégiumába is, ha van, sőt más iskolák kollégiumát is megpróbálhatod. Esetleg valami diákkör tartásáért cserébe. Azt még magyar-töri szakosként is kitalálhatsz magadnak.

2020. júl. 14. 16:45
 25/26 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem iszonyú égő lenne tanárként koliba menni. Ki lenne a szobatársad egy diák? Ilyen tuti nincs.
2020. júl. 14. 20:27
 26/26 anonim ***** válasza:
49%

25

NEM. Régen is laktak kollégiumban még 40 éves ott dolgozó emberek, méf családosan is, amíg elkészült a szövetkezeti vagy OTP lakásuk. Ők egyedül vagy a családjukkal laktak 1 szobában. Voltak, akik a kollégiumban is vállaltak mellékállást, vagy alkalmi munkát.

2020. júl. 14. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!