Mire elég Budapesten nettó a 140 ezres fizetés?
-Cafeteria és más juttatások nincsenek.
-Egyedülálló nő vagyok, 25 éves.
-Nincs kb. semmim és senkim a világon, aki segítene.
-Szeptembertől szobát kell bérelnem (most a vírus kezdte óta egy barátnőmnél lakom szívességből, cserébe takarítok, főzök, stb. a lakásában. Előtte kolis voltam.)
-Idén kaptam meg a diplomám, szeptemberben kezdek el dolgozni, most kaptam állást egy budapesti gimnáziumban, magyar-történelem szakos tanárként.
Túl lehet így élni?
Most trollkodsz?
Egy szobában éhen halni, na arra elég.
Konkrétan semmire.
Utolsó éves egyetemista leszek,suli mellett gyakornokként dolgozom,100ezret keresek,apa nekem fizeti a gyerektartást,az 120ezer,anya segít havonta 50ezerrel és így is alig jövök ki..
150ezer az albérletem,plusz havi 50-60 a kaja,plusz ha ruhát veszek/háztartásba dolgokat/szórakozok a barátaimmal/barátommal.
140 semmire sem eleg.
23L
Ha lenne egy párod, akkor már ketten el éldegélhetnétek, egy külön albérletben (havi 100.000 Ft-tól már van BP.-en), de így egyedül szinte lehetetlen, ha a lakhatásért fizetned kell.
Ha leköltöznél vidéki megyeszékhelyre (ott már 30-40.000 Ft-tól is bérelhetsz szobát) ott talán egyedül is boldogulsz ennyi pénzből.
Arra elég hogy a szüleiddel élj a jófejségük miatt a valós fogyasztásodnál kevesebbet beleadva a rezsibe és a kajába, viszonylag összehúzva magad.
Budapesten még a példa kedvéért 100-zal több, a 240 is csak arra elég lakótárssal albérleti szobában élés mellett, hogy kb nullán elvegetálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!