Mire elég Budapesten nettó a 140 ezres fizetés?
-Cafeteria és más juttatások nincsenek.
-Egyedülálló nő vagyok, 25 éves.
-Nincs kb. semmim és senkim a világon, aki segítene.
-Szeptembertől szobát kell bérelnem (most a vírus kezdte óta egy barátnőmnél lakom szívességből, cserébe takarítok, főzök, stb. a lakásában. Előtte kolis voltam.)
-Idén kaptam meg a diplomám, szeptemberben kezdek el dolgozni, most kaptam állást egy budapesti gimnáziumban, magyar-történelem szakos tanárként.
Túl lehet így élni?
"Arra elég hogy a szüleiddel élj."
Nincsenek, anyukám meghalt kicsi koromban, apámnak meg van új felesége meg 3 másik gyereke, ott nem látnak szívesen.
Eddig úgy voltam, hogy a koli kijött 20 ezerből, a kaja 50 körül (olcsóbban sajnos nem megy, mert éltelallergiám is van), diákkesvezményeim voltak, meg kaptam tanulmányi és szociális ösztöndíjat és mellette diákmunkáztam. Így pont kijöttem spórolva a hónap végére.
Tudom, hogy mindenki vidéket mondja, de itt nőttem fel Budapesten, itt van minden ismerősöm, halálra rémít az, hogy köktözzek el valami Isten háta mögötti helyre teljesen egyedül, úgy, hogy senkit sem ismerek ott.
"Gondolom már néztél Budapesten kiadó albérleti szobákat. Rezsivel együtt mindenestől mennyiért találsz?"
Hát épp ez a probléma, hogy nem találok olyant, ami kifizetése után maradna pénzem arra, hogy vegyek bérletet, kaját és a háztartáshoz szükséges dolgokat.
Ha nem akarsz elköltözni Budapestről, akkor hagyd a tanári pályát.
Annál még egy betanított gyári munkás is többet keres. Vagy SSC vagy valami adminisztratív irodai meló.
Sajnálom, hogy az oktatást leépítik, de még magánórákat adhatsz másik munkakör mellett.
Amúgy is a tanítás, inkább bürokratikus lett. Már nem arról szól, mint régen. Nem ér annyit.
Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy keress másik munkát, akár valami betanított gyári melót, vagy irodára valami adminisztratív jellegű munkát. Vagy költözz el egy kisebb városba, bár hozzáteszem ez sem megoldás mert pl. ahol én élek, egy 30 ezres dunántúli város, itt is 70-80 ezer egy albérlet. Szóval ugyanúgy nem jönnél ki.
Inkább keress tényleg másik munkát és/vagy lakótársakat magad mellé. Biztos vannak ismerőseid akár egyetemi szaktársak akik ugyanígy vannak. Fogjatok össze és költözzetek együtt egy albérletbe. Akkor máris feleződik, harmadolódik az ár.
helyesiras.mta.hu
Budapesten tényleg csak felejtős.
De vidéken se egy álom fizetés.
Volt tanár barátnőm 3 hónapig vidéken.
Egy szobát bérelt rezsivel kb 50-ért. A maradék 90 meg elment kajára meg cigire.
Beleuntam abba, hogy 99%-ban mindent én fizettem akárhova mentünk.
Gyári munkás többet keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!