Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy ilyen nehezen az...

Miért megy ilyen nehezen az álláskeresés?

Figyelt kérdés

26 éves leszek nem sokára, és most fejeztem be a mesterképzést. Emellett csinalok egy kettősdiploma programot, amihez szükségem van egy külföldi szakmai gyakorlatra üzleti területen. Nagyjából február óta jelentkezgetek, persze itt van a Covid is, ami 5x nehezebbé tesz mindent.

Az alapszakos és a mesteres diplomám is kitűnő, 2 nyelvből van üzleti felsőfokú nyelvvizsgám, de mivel összesen 9 hónapnyi releváns munkatapasztalatom van, hiába tűntetem fel a CV-mben a végzettségeket meg a nyelvvizsgákat és sokak szerint a CV-m is rendbe van, úgy érzem egy munkaadónak se kellek. Néha megkeresnek a nyelvtudásom miatt HR-esek de főként SSC-s customer service pozikra,amire én nagyon nme mennék szívesen. Főként valami consulting, e-commerce, controlling stb pozi.

Szerintetek velem van a gond, vagy tényleg ennyire nehéz manapság munkát találni pláne külföldre?

2020. júl. 12. 22:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, a megoldások: levelező MSc, gyakornoki programok. Milyen irreális elvárásokra gondolsz egy pályakezdővel szemben?

Mi (és én is) rendszeresen alkalmazunk pályakezdőket és gyakornokokat, előbb veszek fel egy pályakezdőt szakirányú képzéssel, mint egy pár év tapasztalattal rendelkező valakit házon belül, ha sem a végzettsége sem a szakmai tapasztalata nem köthető a területhez.

2020. júl. 13. 11:38
 12/13 A kérdező kommentje:

Úgy értem "házon belről" adott esetben könnyebb lehet toborozni, ha már jól ismered a munkavállalót, és tudod, hogy alkalmas lenne a pozira. Nyilván ez pozi meg cég függő is.

Irreális elvárás alatt pedig azt értem, hogy bizonyos cégeknél egy pályakezdő *sales* (... Ide bármi más behelyettesíthető..) pozira is van hogy 2-e év előzetes tapasztalatot várnak el.

2020. júl. 13. 11:59
 13/13 anonim ***** válasza:
70%

Persze, osztályon belül nem kizárt a felfelé lépdelés. De szerintem ez pont nem az a szituáció. (Ha az lenne, akkor a feljebblép helye lenne a reális cél számodra, ami megüresedik úgyis)

Azon szerintem ne rugózz, ha egy fogalmatlan HR-es pitsa a pályakezdő mellé beírja az 1-2 év tapasztalatot. ilyenekre nyugodtan pályázhatsz, próba szerencse alapon. Az átlag feletti nyelvtudás lehet elég plusz, ha mellé a személyiség, szoft skillek is csábítók. De a te esetedben szerintem továbbra is arról van szó, amit említettünk

2020. júl. 13. 12:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!