Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért megy ilyen nehezen az...

Miért megy ilyen nehezen az álláskeresés?

Figyelt kérdés

26 éves leszek nem sokára, és most fejeztem be a mesterképzést. Emellett csinalok egy kettősdiploma programot, amihez szükségem van egy külföldi szakmai gyakorlatra üzleti területen. Nagyjából február óta jelentkezgetek, persze itt van a Covid is, ami 5x nehezebbé tesz mindent.

Az alapszakos és a mesteres diplomám is kitűnő, 2 nyelvből van üzleti felsőfokú nyelvvizsgám, de mivel összesen 9 hónapnyi releváns munkatapasztalatom van, hiába tűntetem fel a CV-mben a végzettségeket meg a nyelvvizsgákat és sokak szerint a CV-m is rendbe van, úgy érzem egy munkaadónak se kellek. Néha megkeresnek a nyelvtudásom miatt HR-esek de főként SSC-s customer service pozikra,amire én nagyon nme mennék szívesen. Főként valami consulting, e-commerce, controlling stb pozi.

Szerintetek velem van a gond, vagy tényleg ennyire nehéz manapság munkát találni pláne külföldre?

2020. júl. 12. 22:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Nem veled van a gond, hanem egyszerűen a jó pozikat betöltik az ismerősök ismerősei és ami meg marad a nyílt munkaerőpiacon, annak a többsége xar, ami már senkinek sem kell.
2020. júl. 12. 22:48
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

"Néha megkeresnek a nyelvtudásom miatt HR-esek de főként SSC-s customer service pozikra,amire én nagyon nme mennék szívesen. Főként valami consulting, e-commerce, controlling stb pozi"

Kicsit ellentmondást érzek, nem lehet hogy te vagy túl válógatós?

Az ilyen SSC pozik 2 nyelvel BP-en pályakezdő szinten bruttó 450-500 tól indulnak.

2020. júl. 12. 23:28
 3/13 A kérdező kommentje:
2) Elírtam, a masodik mondatban van benne, hogy főként mi érdekelne. :) Hát, azért ez nagyon pozi függő, palyakezdokent 450et nem hiszem, hogy kapnék. Sőt, szerintem ha 300 körul kapnek nettoban az mar eleg jo...
2020. júl. 12. 23:39
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Más, amit te szeretnél és más a valóság, a munkaerőpiac.

Hiába vagy szorgalmas, stb., ha nagy a verseny az irodai munkákra. Magyarország, összeszerelő ország, ezért kevés a normális szellemi munka.

Ha válogatsz, még nehezebb lesz elhelyezkedned. Kérdés, hogy milyen szakon végeztél?

2020. júl. 13. 04:59
 5/13 A kérdező kommentje:
Corvinus, vezetes es szervezes MSC.
2020. júl. 13. 09:00
 6/13 anonim ***** válasza:
95%

Nem lehet, hogy az a gond, hogy túl sok mindent csinálsz egyszerre?

Még be sem fejezted a mesterdiplomádat, de már kettős diplomát csinálsz, amihez külföldi gyakorlat kell, ahogy írod.

Szerintem kevés munkáltató akar ilyeneket bevállalni, hogy esetlegesen bármikor leléphetsz külfdölre gyakorlatozni, ahol úgyis megtapasztalnád a normális nyugati emberek életét, és vissza se jönnél...

2020. júl. 13. 09:06
 7/13 A kérdező kommentje:
De egyebkent pont hogy egy kulfoldi szakmai gyakorlat kell a kettos diplomam befejezesehez.En itt elso sorban kulfoldi munkavegzesre gondoltam csak reflektaltam arra, hogy szerintem mi a realis elvaras ittjon egy ssc-nel. :)
2020. júl. 13. 10:56
 8/13 anonim ***** válasza:
94%
#6 jókat ír. Én sem szívesen vennék fel olyat akinek nulla tapasztalata van, sok mindenbe belekap, túl leterhelt és még mellé sejthetően csak ugródeszkának használná a céget és amint kezében a következő papír, már dobbant is.
2020. júl. 13. 11:21
 9/13 A kérdező kommentje:
Oké, így viszont hogy a jó életbe várja el egy cég a jelentkezőtől, hogy legyen több éves tapasztalata, ha kb esélyt sem ad a pályakezdő munkavállalónak taoasztalat szerzésre? Ne vedd magadra, de a legtöbb pályakezdő állás irreális feltételeket szab, és akkor már egyszerűbb cégen belül felvenni egy diplomával nem rendelkező senkit.
2020. júl. 13. 11:27
 10/13 A kérdező kommentje:

Számomra ez mindig egy ilyen ördögi kör. Legyen papírod a mesterről, mert az sok cégnél előny, ja de közben dolgozz is, mert különben esélyed se lesz később. Sok ismerős ezért se mert mesterre menni, mert inkább megmaradt a biztos poziban, ami azóta lehet meg is szűnt, mint hogy mesterre menjen...

Tényleg ne vegye senki magára, csak szomorú h sok múlti kb aljaként tekint arra, aki közben tanul is.

2020. júl. 13. 11:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!