Miért megy ilyen nehezen az álláskeresés?
26 éves leszek nem sokára, és most fejeztem be a mesterképzést. Emellett csinalok egy kettősdiploma programot, amihez szükségem van egy külföldi szakmai gyakorlatra üzleti területen. Nagyjából február óta jelentkezgetek, persze itt van a Covid is, ami 5x nehezebbé tesz mindent.
Az alapszakos és a mesteres diplomám is kitűnő, 2 nyelvből van üzleti felsőfokú nyelvvizsgám, de mivel összesen 9 hónapnyi releváns munkatapasztalatom van, hiába tűntetem fel a CV-mben a végzettségeket meg a nyelvvizsgákat és sokak szerint a CV-m is rendbe van, úgy érzem egy munkaadónak se kellek. Néha megkeresnek a nyelvtudásom miatt HR-esek de főként SSC-s customer service pozikra,amire én nagyon nme mennék szívesen. Főként valami consulting, e-commerce, controlling stb pozi.
Szerintetek velem van a gond, vagy tényleg ennyire nehéz manapság munkát találni pláne külföldre?
"Néha megkeresnek a nyelvtudásom miatt HR-esek de főként SSC-s customer service pozikra,amire én nagyon nme mennék szívesen. Főként valami consulting, e-commerce, controlling stb pozi"
Kicsit ellentmondást érzek, nem lehet hogy te vagy túl válógatós?
Az ilyen SSC pozik 2 nyelvel BP-en pályakezdő szinten bruttó 450-500 tól indulnak.
Más, amit te szeretnél és más a valóság, a munkaerőpiac.
Hiába vagy szorgalmas, stb., ha nagy a verseny az irodai munkákra. Magyarország, összeszerelő ország, ezért kevés a normális szellemi munka.
Ha válogatsz, még nehezebb lesz elhelyezkedned. Kérdés, hogy milyen szakon végeztél?
Nem lehet, hogy az a gond, hogy túl sok mindent csinálsz egyszerre?
Még be sem fejezted a mesterdiplomádat, de már kettős diplomát csinálsz, amihez külföldi gyakorlat kell, ahogy írod.
Szerintem kevés munkáltató akar ilyeneket bevállalni, hogy esetlegesen bármikor leléphetsz külfdölre gyakorlatozni, ahol úgyis megtapasztalnád a normális nyugati emberek életét, és vissza se jönnél...
Számomra ez mindig egy ilyen ördögi kör. Legyen papírod a mesterről, mert az sok cégnél előny, ja de közben dolgozz is, mert különben esélyed se lesz később. Sok ismerős ezért se mert mesterre menni, mert inkább megmaradt a biztos poziban, ami azóta lehet meg is szűnt, mint hogy mesterre menjen...
Tényleg ne vegye senki magára, csak szomorú h sok múlti kb aljaként tekint arra, aki közben tanul is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!