Gyártósori gyári munkával tényleg elérhető a havi 450 ezres nettó kereset vagy ez csak kitaláció?
#18 tehát az mondod hogy pl egy Computer Science Engineer diploma szart se ér (amivel lehet 500.000 fölött is keresni amúgy) és egy luzer aki ilyenekre parazolja az idejét?
Nekem inkább csak indulat és gyűlölködés jön le az érvelésedből, nem pedig józan ész. Csak gondolj bele ha ilyen könnyű lenne ennyit keresni szakképzettség nélkül akkor miért van ennyi szegény ember, aki havonta örül hogy a rezsit ki tudja fizetni?
Valóban van néhány talpra esett ember aki tud boldogulni papír nélkül is (tisztességes módon!) , de ez nagyon nagyon kevés ember, szóval semmi érteleme általánosítanod azt hogy a diploma sz@rt se ér. Mert én azt mondom jobb 500.000 Ft-ot keresni havonta úgy hogy napi 8 órát dolgozol egy klímás irodában, mint 500 műszakban egy gyárban, napi 12-14 órában, aminek következtében a családodra 0 perced marad.
Nagyon durva, hogy Magyaroszágon lenézik a szellemi munkásokat, az informatikusokat pedig különösen. Nekem van is egy elméletem, hogy a magas fizetésekben ez is benne van, negatív presztízst jelent számítástechnikával foglalkozni.
Írom ezt úgy, hogy 10 éve vagyok a szakmámban és a bruttóm 1.4M havonta (Budapest, multi).
Amikor az embernek családja van, akkor nagyon nem mindegy, hogy mennyit keres és milyen körülmények között.
"A fizikai munka vitte előbbre a világot mindig is [...]."
Igen, igazad van. A szorgos, dolgozó emberek képesek fizikai erejükkel sok-sok hektár földet beszántani, aratni, trágyázni.
A lusta mérnökök meg gépeket építenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!