Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A csajok körében újabban...

A csajok körében újabban miért ennyire népszerű az építészmérnök végzettség?

Figyelt kérdés
Rengeteg csinos, nem éppen Ursula típusú hanem filigrán lányt látok fb-on, aki építőmérnöki/épületgépész végzettsége van. Tudtommal az építőipar színtiszta férfiterület és kemény fizika/matek van. Vagy ezeknek a csajoknak rejtett "főnökasszony dominahajlamuk" van? :D

2020. júl. 7. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Vagy csak érdekli őket az adott terület. Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed a lányok csak műkörmösnek mehetnek el dolgozni.
2020. júl. 7. 21:42
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
Miért, puncival nem érthetem a fizikát és a matekot? Fütyi kell hozzá? Vagy legalább túlsúlyosnak kell lenni?? :O Elfelejtettek értesíteni!
2020. júl. 7. 21:43
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Nekem több IT mérnök, gazdagság informatikus kollégám, ismerősöm van, akik nők.

Ez nagyon klisé, lanyokat nem érdekelnek a reál tudományok.

2020. júl. 7. 21:59
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
Nekem inkább építőművész lány ismerősöm van, ahhoz nem kell sok matek
2020. júl. 8. 00:01
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem mi az összefüggés aközött hogy építőmérnökség, és főnökasszony hajlam?

Legtöbbünk egyszerű alkalmazott egy cégnél, nem ismerek egyetlen nőtársamat sem, aki eme végzettségekkel főnöki pozícióra pályázna.

Gondolom valamiért te kevesebbnek gondolod magad, de ez már a te problémád.

2020. júl. 8. 01:48
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Én építőmérnökként vezetői pozícióban dolgozom, de nincs bennem semmi domina hajlam. :D Inkább határozott, karakán nőnek tartom magam. Erre olykor szükség van, de alapvetően nagyon jó emberekkel dolgozom együtt, ha éppen nincs valami hiszti hullám, akkor mindent meg lehet beszélni szép szóval. Ennek a szakmának rengeteg területe van (út/vasút/víz/egyéb infrastruktúra/szerkezet/mély/stb.) és még azon belül is (tervezés, kivitelezés, üzemeltetés, hatósági munkakörök). A kivitelezés, főleg építési területre kihelyezve (művezetés, építésvezetés) kemény dió lehet egy nőnek, de általánosságban egy fiatalnak is szerintem. Ennek ellenére van barátnőm, aki minden probléma nélkül megmondja a tutit az "agyoniskolázott" népnek, akik a nevüket nem tudják leírni. Alkat függő. Nekem ehhez nem lenne sem türelmem, sem idegrendszerem.

Egyébként az építőmérnök, építészmérnök, épületgépész végzettségek totálisan mások. Az építőmérnökin szerintem jelentősen kevesebb a csaj, mint az építészmérnökin. Nyilván elfogult vagyok, de szerintem sokkal komplexebb, műszakibb látásmód is kell hozzá.

Részemről egyébként teljesen átlagos, ha egy nő mérnök, mivel ebben a körben szocializálódtam. Anyukám is az és a végzettségem okán több barátnőm is származik az egykori sulijaimból, akik szintén mérnökök lettek. Az egyik egykori főnököm is az volt már számontarthatatlan mennyiségű műszaki diplomával.

2020. júl. 8. 08:34
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

6# Ennek ellenére sugárzik belőled a lenézés, "megmondja a tutit", "agyoniskolázott népnek", "akik a nevüket sem tudják leírni.

Te meg azt nem tudod leírni normálisan hogy alkatfüggő, ugyanis azt egybe kell írni. Van még hova kupálódni. 😊

Üdv, egy építőmérnök hölgy, aki nem néz le senkit, a takinénitől a felsővezetőig mindenkinek kijár a tisztelet.

2020. júl. 8. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Legalább kettőnk közül van egy tökéletes helyesírással rendelkező, abszolút empatikus, mindenkit a messzemenőkig tisztelő mérnök úrhölgy. Gratulálok ehhez, tartsd meg a jó szokásod!

(Bár nem tudom miből vontál le rólam ilyen messzemenő következtetéseket, ami éppen az ellenkezőjét tükrözhetné, de elfogadom a véleményedet és a kritikát is, köszönöm.) :)

2020. júl. 8. 11:34
 9/12 anonim ***** válasza:
69%
A nok ha rdndelkeznek a szukseges beallitottsaggal, kifejezetten jol ertik a magasabb szintu matematikat es egyeb real tantargyakat. Az epiteszet pedig egy magas kreativitast es szeperzeket megkovetelo szakma. Sok intelligens fiatal lany van az egyetemeken, akiknek minden kompetencia meg van egy mernoki szak elvegzesehez. En semmilyen szinten nem tartom kulinosnek a nok szamanak novekedsset az epitesz teruleten.
2020. júl. 8. 13:01
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
Pedig trehány egy szakma ez itthon. Építő és építész is. Megbecsültség szempontjából értem ezt. Sokkal jobb mérnöki területek vannak ezeknél.
2020. júl. 8. 20:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!