Miért van az ,hogy régebben gyakoribb volt,hogyegy munkahelyen végigdolgozták az emberek az életüket ,most meg gyakori,hogy vándorolni kell új munkahelyre?.Megszűnés,leépítés,átszervezés,csőd stb miatt.
"A posztadoleszens Y generáció nagyon nagyot fog koppanni, amikor megismerkedik az élet szépségeivel (sárga csekk, telefonszámla stb.)"
Én Y generációsként megismerkedtem már a "sárgacsekkekkel" (vagyis pont nem, mert mindent ONLINE fizetek :D), azonban se most, se korábban nem anyuciék tartottak el engem, kivéve amíg 18-19 éves voltam. Egyetemet is végig dolgoztam és magam fizettem minden kiadásomat, beszálltam a rezsibe, kajába otthon. És igen. A munkahelyek iránt komoly elvárásaim vannak. Ahol nem érzem jól magam, nem jó légkör, onnan elmegyek seperc alatt. Nem a munkáltatóhoz vagyok lojális, hanem a fizetéshez. Kell a pénz, hogy lakást tudjak venni, hogy befizessem a számláimat, legyen miből utazni, szórakozni, autót venni és fenntartani stb.
Persze nemcsak a sült galambot várom, mert folyamatosan továbbképzem magam, fejlesztem a nyelvtudásomat és a különböző hard és soft skilljeimet annak érdekében, hogy kívánatos munkaerő legyek a cégeknek. Jelenleg 27 éves vagyok és most vagyok a 3. munkahelyemen. :) Jövőre innen is lépni fogok, mert sz.r ez a cég...
"A 30 év alattiak több mint 70%-ka otthon él a szülőkkel."
Ja, és ezért könnyű nekik? Szüleimnek 20-on évesen saját házuk volt a 70-es évek végén. Nekünk már csak 30 körül jött össze. A mostani fiataloknak meg nagyon sokat kell gürizniük, hogy normális ingatlant tudjanak venni. A szüleim ledolgozták a napi 8 órájukat az atombiztos munkahelyükön, ahol az is megkapta a fizetését, aki alig csinált valamit. Anyukám 3 gyerekkel volt évekig otthon, minden gyerek után visszavárták dolgozni. Most nagyon ritka a 8-4-ig munkaidő, az átlagember 9-10 órát dolgozik. Én egyáltalán nem irigylem a mostani fiatalokat, sokat többet kell küzdeniük, hajtaniuk, mint régen, mégis sokkal nagyobb bizonytalanságban élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!