Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az ,hogy régebben...

Miért van az ,hogy régebben gyakoribb volt,hogyegy munkahelyen végigdolgozták az emberek az életüket ,most meg gyakori,hogy vándorolni kell új munkahelyre?.Megszűnés,leépítés,átszervezés,csőd stb miatt.

Figyelt kérdés

2020. júl. 7. 11:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

"A posztadoleszens Y generáció nagyon nagyot fog koppanni, amikor megismerkedik az élet szépségeivel (sárga csekk, telefonszámla stb.)"

Én Y generációsként megismerkedtem már a "sárgacsekkekkel" (vagyis pont nem, mert mindent ONLINE fizetek :D), azonban se most, se korábban nem anyuciék tartottak el engem, kivéve amíg 18-19 éves voltam. Egyetemet is végig dolgoztam és magam fizettem minden kiadásomat, beszálltam a rezsibe, kajába otthon. És igen. A munkahelyek iránt komoly elvárásaim vannak. Ahol nem érzem jól magam, nem jó légkör, onnan elmegyek seperc alatt. Nem a munkáltatóhoz vagyok lojális, hanem a fizetéshez. Kell a pénz, hogy lakást tudjak venni, hogy befizessem a számláimat, legyen miből utazni, szórakozni, autót venni és fenntartani stb.

Persze nemcsak a sült galambot várom, mert folyamatosan továbbképzem magam, fejlesztem a nyelvtudásomat és a különböző hard és soft skilljeimet annak érdekében, hogy kívánatos munkaerő legyek a cégeknek. Jelenleg 27 éves vagyok és most vagyok a 3. munkahelyemen. :) Jövőre innen is lépni fogok, mert sz.r ez a cég...

2020. júl. 7. 16:31
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként nem létezik olyan, hogy " posztadoleszens Y generáció", mert a legfiatalabb Y generációs ember is már 25 éves, az meg bőven felnőtt.
2020. júl. 7. 16:34
 13/14 anonim ***** válasza:
87%
A posztadoleszens a késői felnőtté válást jelenti. A 30 év alattiak több mint 70%-ka otthon él a szülőkkel.
2020. júl. 7. 16:55
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"A 30 év alattiak több mint 70%-ka otthon él a szülőkkel."

Ja, és ezért könnyű nekik? Szüleimnek 20-on évesen saját házuk volt a 70-es évek végén. Nekünk már csak 30 körül jött össze. A mostani fiataloknak meg nagyon sokat kell gürizniük, hogy normális ingatlant tudjanak venni. A szüleim ledolgozták a napi 8 órájukat az atombiztos munkahelyükön, ahol az is megkapta a fizetését, aki alig csinált valamit. Anyukám 3 gyerekkel volt évekig otthon, minden gyerek után visszavárták dolgozni. Most nagyon ritka a 8-4-ig munkaidő, az átlagember 9-10 órát dolgozik. Én egyáltalán nem irigylem a mostani fiatalokat, sokat többet kell küzdeniük, hajtaniuk, mint régen, mégis sokkal nagyobb bizonytalanságban élnek.

2020. júl. 7. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!