Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is éreztem már értelmetlen...

Más is éreztem már értelmetlennek az életét?

Figyelt kérdés

Egyszerűen értelmetlennek érzem az életemet. Rossz gyerekkor, az abból való menekülés, aztán csak mentem előre viszont sehova se jutottam.

A magoldás egyszerű lenne, találnom kellene olyan hivatást amit élvezek és emellett olyan dolgokat kellene csinálnom amit szeretek. Csakhogy nem tudok ilyen munkát és csak a kilátástalanság van előttem. Mivel nem szeretem nem is tudok úgy haladni benne, hogy bármennyire is előrehaladjak az életben akár csak az anyagiak terén is.

Nem látom értelmét úgy leélni az életemet, hogy cseppet sem élvezem viszont nem tudom, hogyan javíthatnék rajta.

Úgy érzem egyszerűen elrontottam az életemet. Ha más mondaná nekem ezt azt mondnám, hogy sosem késő változtatni de a saját életemben nem tudok erre megoldást találni.

2020. júl. 5. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Igen, bár az okok nem ugyanazok. A megoldást én sem látom
2020. júl. 5. 21:44
 2/8 anonim válasza:
69%
Próbálj meg a múlt helyett a jelenre koncentrálni, ugyanis épp most semmi rossz nem történik veled remélhetőleg. Sajnos vannak dolgok, amiken nem tudunk változtatni. Azt mondtad nem jutottál sehova, ez nem igaz, hiszen pont ott vagy, ahol épp vagy. Légy büszke, a nehézségek ellenére nem adtad fel. És ne csak az értelmet keresd az életedben, hanem az örömöt is. Legyen hobbid, járj el valahova. Csinálj olyat, amiben kikapcsolsz, akkor talán a munka is jobban fog menni.
2020. júl. 5. 21:50
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 Nem a múlt zavar hanem a jövő kilátástalansága. Van hobbim meg minden, még sportolok is de már egyszerűen csak időpazarlásnak érzem ezeket. Egyszerűen annyira nyomasztó, hogy olyan dolgot csinálok amit utálok de nem tudom mi mást kellene csinálnom.
2020. júl. 5. 21:54
 4/8 anonim válasza:
100%
El kell fogadnunk, hogy vannak akiknek sokkal keményebben kell dolgozni, és még akkor is kérdéses hogy sikerül-e elérni céljukat, mások ezüst kanállal a szájukban születnek. Tanulj valami újat esetleg, olyat ami érdekel, amivel szívesebben foglalkoznál. Nem könnyű egy iskolába belevágni, pláne elvégezni, de hosszútávon nagyon is kifizetődő lehet. Ahogy a múlt miatt, úgy a jövőért sem érdemes túlságosan aggódni, érdemes megmaradni a jelenben, bár ez nagyon-nagyon nehéz. A relaxáció ebben sokat segíthet, legalábbis nálam működik. Az élet csak élet, sajnos a média egészen másnak próbálja beállítani, mint ami valójában, mi pedig hajlamosak vagyunk elhinni.
2020. júl. 5. 22:15
 5/8 anonim válasza:
100%
A fő kérdésedre válaszolva: én is éreztem és gondoltam már így, vannak nehezebb időszakok. Bárkivel előfordul, aki tart önvizsgálatot. A második és a negyedik is én voltam. Kitartást mindkettőtöknek!
2020. júl. 5. 22:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. En is periodikusan megzuhanok. Van 2-4 ev amig jo minden, majd hirtelen melypont, ami akar egy evig is elhuzodhat. Teljes kilatastalansag a motivaciot es a sajat karriert illetoen. Ilyenkor elojon a realistabb (vagy pesszimistabb) enem, a jovendobeli celokat illetoen. Mindig minden csuszik, sok minden az en hibambol, sok minden a kornyezetem hibajabol. Ilyenkor kell egy picit elengedni, majd meg nagyobb erovel tovabb menni. Es a legfontosabb, amit en eszrevettem, hogy ne a vegcel lebegjen a szemed elott, mert az lehet tobb eves, akar evtizedes idotartam is. Nagyon keves olyan ember van, aki folyamatosan egy dolog miatt tizen evekig kepes monoton elore menni. Fel kell osztani szakaszokra, ha van egy realis, rovid es kozep tavu celokbol osszeallitott utad, sokkal motivaltabb vagy. Realis celokat tuzz ki, legyenek nagyon rovid tavu szakaszok, azokbol nyersz folyamatosan motivaciot. Pl. szeptemberben indulnak az utolso okj kepzesek, lehet jelentkezni. A jovo ev eleji nyelvvizsgaa szezonra is fel lehet keszulni. Meg jo ido van 3-4 honapig, lehet kint mozogni, egy tizest le lehet dobni, el lehet kezdeni valami vizi sportot. Munkahelyet barmikor lehet keresni, ha van jo alternativa akkor valtani. Most kicsit nyomottabbak az alberletarak, lehet kicsit mozogni varoson, akar orszagon belul is. Lehet kicsit apolni az emberi kapcsolatokat is, nyilvan nem gorcsosen akarva, csak szolidan. Az is sokat segit ilyenkor.
2020. júl. 6. 06:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok mindenre pszichológust ajánlani, de szerintem ez tipikusan az a helyzet, amikor tök sokat segíthetne egy jó szakember.

Amúgy nekem ez eddig volt krízis, amíg rá nem jöttem, hogy a munkát főleg pénzért csinálom és minél kevesebb ideig.

2020. júl. 6. 09:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Többet kellene magaddal foglalkoznod. Befelé fordulnod, "beszélgetned" önmagaddal arról, hogy mivel is szeretnél foglalkozni. Tanulni, fejlődni, lépni. Mást dolgozni, kipróbálni, 1-2 év múlva ha rájössz, hogy ez sem a te utad, újrakezdeni. Mivan akkor, ha csak a 6. papírral a kezedben mondhatod azt 50 évesen, hogy ez az!? Megtaláltam! Legalább akkor elmondhatod, hogy megtettél mindent és megtaláltad. Ha csak ülsz sopánkodva, hogy nem jó ez így, akkor esélyt sem adsz magadnak igazából és egyre mélyebbre kerülsz.

Én azt gondolom, hogy az ember könnyebben elkönyveli a kudarcait, ha mögötte van a tudat, hogy ő mindent megtett a siker érdekében. 20 év múlva hogy nézel tükörbe, ha ugyanezt fogod érezni, csak még durvábban és majd még az is társul a helyzethez, hogy az ég világon nem tettél semmit azért 20 év alatt, hogy jobb legyen! A bármi is jobb, mint a semmi.

2020. júl. 6. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!