Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az oka, hogy míg a médiánfi...

Mi az oka, hogy míg a médiánfizetés bruttó 220ezer körül van, addig ezen az oldalon mindenki félmillió felett keres nettóban?

Figyelt kérdés

2020. júl. 2. 17:58
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
18 as. azért kváncsi vagyok, hogy mivel kereshetsz 20 év után is bruttó 210 et. tény és való, hogy nem panaszkodtál. de mire jó ennyiért dolgozni? édes kevés... még meghalni is kevés az a havi 140..
2020. nov. 8. 07:23
 22/26 anonim ***** válasza:

" azért kváncsi vagyok, hogy mivel kereshetsz 20 év után is bruttó 210 et."

Kérlek. Szociális ágazatban vagyok szociális referens, mentor, és szoc üi.

Magyarul és röviden: családsegítő.

Tessék. Ezt csinálom kettő szakirányú diplomával (mert ezt a marha komoly melót ennyiért csak diplomás végezheti... jogszabály) 20 éve.

2020. nov. 8. 07:34
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

"de mire jó ennyiért dolgozni?"

nem JÓ de VAN MÁS? Menjek el utcát söpörni?

Ránéznek az életrajzomra 20 év az állami szférában és köpnek egyet. Sehova nem kellek, max szart lapátolni mehetnék oda meg én nem megyek.

2020. nov. 8. 07:35
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
egy gyárban is többet keresnél. vagy válts szakmát.
2020. nov. 8. 07:42
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Én például qrvákat futtatok, az nincs benne a hivatalos mediánban.
2020. nov. 8. 12:08
 26/26 anonim ***** válasza:
50%

Egyébként a szar diplománál még a semmi is több. Ez tapasztalat.

Ha valami semmitérő felsőfokú végzettsége van az embernek, amivel csak szarul fizető munkákat tud nagy nehezen megfogni, annál még az is jobb, ha letagadja a diplomáját és jelentkezik gyári melóra (nem feltétlen sori munkásnak). Mert ha meglátják a felsőfokú végzettséget az öneéltrajzba, ilyen mnkákra tuti nem veszik fel az embert. Ami logikus is hiszen, azt gondolhatják az illető nem tervez hosszútávra, az első adandó alkalommal lelép és magasabb bért fog követelni magának, kevésbé irányítható, értelmesebb az átlagnál. Magyarán szar robot lesz.

Szóval a lényeg, hogy fos diplomát senki ne csináljon. Persze poén az egyetem, még pár évig lehet lébecolni, főleg ha szülők támogatják közben az embert, de amúgy nem érdemes elvégezni. Csak a komolyabb mérnöki szakokat, amelyekre mindig lesz piaci igény.

2020. nov. 9. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!