Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az oka, hogy míg a médiánfi...

Mi az oka, hogy míg a médiánfizetés bruttó 220ezer körül van, addig ezen az oldalon mindenki félmillió felett keres nettóban?

Figyelt kérdés

2020. júl. 2. 17:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Helyi lakos. Sokat dolgozik, keveset keres. Ennyit eleg tudni rola.
2020. júl. 2. 19:04
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés alatt leírják mondjuk 20-an, hogy mennyit keresnek, ez azért még messze nem országos átlag. Én is jól keresek, a férjem is, a testvérem, meg a sógorom is, sőt a legtöbb barátom is. Ettől még nem gondolom, hogy az országban mindenki gazdag. Ismerek olyan házaspárt is, ahol a férfinek hol van munkája, hol nincs, a nő meg 4 órás minimálbért kap. És még hány ilyen van.
2020. júl. 2. 19:29
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert akinek van ideje ide írogatni, sőt, aki tud egyáltalán írni az jellemzően az átlagot alkotó halmaz felső feléből kerül ki.
2020. júl. 2. 20:49
 14/26 anonim ***** válasza:
79%
Nem hiszem hogy atlag jozsi uzlet es penzugyek kategoriat olvassa, meg kiszamolot... Szoval aki ide irogat az boven atlag felett keres. Igy lehet ez. Meg egy forum az a hely ahol itsokkal konnyebben talalkozahtsz mint massal. Es az itsok kozott ritka aki nem keres jol... De minden mas szakmaba is aki jol keres annak ahogy elottem mondtak van ideje ilyen helyeken kommentalni.
2020. júl. 2. 22:59
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Én bőven átlag alatt keresek, csak azért írogatok ide mert amúgy nicns sok dolgom és unatkozom. :D

Kérdező: az átlagbér semmit sem jelent, és főleg nem lehet egy teljesen anomnim oldalról valós adatokat szerezni. Mindenki azt ír ide amit akar. Aki keveset keres azért hápog, aki meg sokat vgay éppen normálisabb összeget az meg azért ír ide fals összegeket, hogy a többi kínlódásán röhögjön.

Egyébként Magyarországon az tény és ezt még a KSH is elismeri, hogy az átlagbéreket leginkább a 9-10. decilisbe tartozó kevés húzza fel. Illetve azt is tegyük hozzá, hogy szándékosan úgy számolják az átlagbért, hogy kihagyjűk azokat a tömegeket akik nagyon szarul élnek. Ráadásul, most hogy a vírus okozott egy válságot, ugye a legképzetlenebb, legkönnyebben pótolható munkaerő jelentős részétől megváltak a cégek. Pont azoktól akiknek a legkevesebb volt a fizetése, így ők már nem húzzák le az átlagot.

A medián bérekről meg csak tippelni lehet, mivel hivatalos adatot nem adnak már ki róla.

2020. júl. 3. 08:15
 16/26 A kérdező kommentje:

Előző,

Nem az átlagbérről beszélek. Az a nyugdíjas Marikanénik beetetésére van, hogy elhiggyék, hogy a Viktor Urunk Magyarországában mennyire rózsás az élet. Miközben úgy számolják ki, hogy bele eszik Mészáros és a többi politikus milliárdos fizetését.

Ezért az átlaggal nem érdemes foglalkozni, nyugodtan kihagyható.

Nem hiába írtam médiánt. A médiánt pedig még lehet becsülni. Vannak adatok a Gini-index és egyéb egyenlőtlenségekről. Ez alapján vissza lehet számítani.

A fenti számot a Qubit számítása nyomán írom.

2020. júl. 3. 10:41
 17/26 anonim ***** válasza:
77%

Eleve az oldalt használók köre nem reprezentatív. Ide már a "felsőbb réteg" jár, értsd aki folyékonyan ír-olvas, van áram és internet az otthonában vagy a közelében.

Másrészt én sokszor inkább "szegénységi versenyt" látok, ha leírom hogy 230-at keresek akkor szétszednek hogy burzsuj vagyok... :DDDD

2020. júl. 3. 13:18
 18/26 anonim ***** válasza:

2 szakirányú diploma 20 éve a pályán, bérezés bruttó 210/nettó 140.

Ezek tények.

2020. nov. 8. 06:43
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Itt Gyakorin mindenki egyéni vállalkozó szakmunkás, aki havi nettó 1 milliót keres meg.
2020. nov. 8. 06:45
 20/26 anonim ***** válasza:
Hát ez az egyik,a másik meg a 14 évesen 6 nyelven beszélő éppen doktoráló NASA-nál dolgozó milliókat kereső.
2020. nov. 8. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!