Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Netto 290e Pesten diplomás...

Netto 290e Pesten diplomás kezdőként nagyon rossz multinál?

Figyelt kérdés

Sajnos csak 290e lesz a netto bérem. Szó volt eleinte arról,hogy emelik 3. hónaptól ,de nem sok reményt látok rá,lehet átveres.+ Elvileg még kapok 20e cafatériát hozzá.

Közgazdász végzettségem van.

Ti mennyit kaptok kezdőként hasonló munkakörben?

2020. jún. 29. 13:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kezdőként nem rossz.
2020. jún. 29. 14:04
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez teljesen jó bér...

Másrészt örülj addig ameddig nem rúgnak ki a próbaidő alatt a vírushelyzetre hivatkozva. Most nagyon kell örülni, hogy van munkád!

2020. jún. 29. 14:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló munkakör, aztán leírod a végzettséged.

Teljesen jó kezdőbér.

2020. jún. 29. 14:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kezdésnek teljesen jó. Légy proaktív, vállalj plusz feladatokat, hogy minél több lehetőséged legyen tanulni, fejlődni, aztán egy év múlva kérj emelést és/vagy pályázz máshova, nagyobb bérigénnyel.
2020. jún. 29. 14:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Melyik cég és milyen munkakör? Akár privátban is írhatsz, lehet tudok tanácsot adni ;)
2020. jún. 29. 18:31
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

290 nettó + 20 cafi szerintem nagyon-nagyon jó kezdőként.

"Sajnos csak" mit sajnos csak? Többet keresel, mint a magyarországi dolgozók kb háromnegyede életed első munkahelyén.

2020. jún. 29. 18:34
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Viszont Budapesten ez csak átlagos bérnek számít. Ha hozzáveszed a lakhatási költségeket, akkor már nem is tűnik olyan soknak. Persze egy borsodi zsákfaluból nézve, ahol nem kell lakást/szobát bérelni, ez nagyon nagy pénznek tűnhet.

Továbbra is azt mondom, hogy ez egy korrekt kezdő bér a keresettebb szakmákban, de ennél sokkal magasabbra kell tenni a lécet, mint elérendő fizetés, ha szeretne az illető egyről a kettőre jutni.

2020. jún. 29. 18:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó kezdő bér, Budapesten is. Az első munkahely a fejlődésről szól, szakmailag meg kell alapoznod a következő állomást, ami majd magasabb bérrel jár.

Én másik korosztály vagyok, amikor én kezdtem dolgozni, a lehetőséghez, éles körülményekhez, tanulási és bizonyítási lehetőséghez jutni nehezebb volt (más volt a munkaerőpiac), nem foglalkozhattam a fizetéssel. 2 éven belül busásan kifizetődött, érdemes volt a fejlődésbe "fektetni" az alacsony bár + jó lehetőség kombóval. Nem úgy értem, hogy bezzeg az én időmben, hanem úgy, hogy tedd egymás mellé, együtt mérlegeled a pénzbeli és a fejlődési, sőt, a kapcsolatépítési kereteket, amikor meg akarod ítélni, milyen egy lehetőség.

2020. jún. 29. 23:44
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen,Pesten ez maximum átlagnak számít,nem jónak . 90e a lakhatás felesben,bérlet,egyéb egészségügyi dolgok stb máris alig marad 150e enni,kirándulni,beülni valahova.

Őszintén remélem,hogy majd tudok fejldőni,próbálok aktív lenni! ÉN itt voltam diákként is és átvettek egyébként nem hiszem,hogy bekerültem volna ide.

2020. jún. 30. 07:57
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút sinen vagy, az első fizetéséből többnyire senki nem szokott nagy lábon élni. Kb egy 100ast még félre is tudsz tenni, ha jól értelmezem. Használd ezt ki, rakj össze egy szemmel látható (min. ~6 havi megélhetést fedező) megtakarítást és később annál magabiztosabban tudsz majd alkudni a fizetésedre.
2020. jún. 30. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!