Elmennétek gyakornoknak minimálbérért (br. 160e) ennyit tapasztalattal?
13. ez az albérlettámogatás erősen kétséges, tavaly nyáron ebben a helyzetben voltam, munkanélküliként szerettem volna intézni Borsodból Pestre, de pont Borsodban nem indult, megszűnt, elvitte a cica, már nem tudom.
Kedves Kérdező, ok, hogy 2 diplomád van, de erősen kétirányú, nem bántásként írom, tudom, miről beszélek. Szerintem keress gyakornoki melót, csak hogy tudj dolgozni, mert most nem az a helyzet van, mint tavaly ilyenkor. Kerülj be gyakornoknak, mivel van tapasztalatod, normálisabb, mint a többi gyakornoknak, akkor nem fognak várni pl. 2 évet, és hamarabb leszel főállású. De amíg gyakornokoskodsz, lesz bevételed, gyakorlatod, aztán majd kiderül idővel, hogy maradsz vagy tovább lépsz. De ez most nem az az időszak, ahol tárt karokkal várják a dolgozókat. :(
Szia, ez (sajnos) teljesen reális. Meg tudom érteni a helyzeted én is hasonló cipőben vagyok.
Milyen pozíciókban gondolkozol amúgy? Milyenekre jelentkeztél eddig?
18#, ok igazad van, én is szövetkezeten keresztül dolgozok. De mint tudjuk, tízenéve az volt a vád a nagy cégek felé, hogy mit képzelnek egy új dolgozóról, frissdiplomásról, hogy beszéljen 2 nyelvet, legyen pár éves gyakorlata... Ezt áthidalták a gyakornoki pozícióval a szakmai gyakra, aztán kitolták. Csak azt felejtették el, hogy a gyakornok el is mehet és a szépen felépített al-al-al pozíció, meg tudásbeleinvesztálást ki lehet dobni az ablakon. Aztán fordult a kocka, beütött a vírus, most már nem kell a gyakornok, sőt, bizonyos szakokon - turizmus - veszélybe is kerül(het) a végzősöknek a diploma, mert nincs, aki foglalkoztatja, foglalkoztatná. (Netes cikk).
Ok, hogy műszaki munkahely, mint én, kell a gyakorlat és majd akkor leszek főállású. De itt legalább van gyakornoki pozíció, nyilván, ki tudja meddig. Ja igen, amíg a műszaki diplomások nagyobb számban el nem hagyják az országot, de az nem nyár vége lesz.
Most a munkáltatók vannak előnyben és ezt ki is használják. Amíg a munkavállaló volt előnyben, akkor legfeljebb a magasabban képzett használhatta ki a helyet, de ez egy rövidebb ideig tartott.
Szóval, most is azt mondom, ha gyakornoki a pozíció, akkor el kell fogadni, amíg nincs jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!