Meg tudnátok mondani, hogy kb. mennyi a fizetése egy kezdő köztisztviselőnek, kormánytisztviselőnek, most a béremelés után?
Én biztosan nem tudom megmondani, mert lusta vagyok megnézni a mindenki számára elérhető, nyilvános bértáblát.
Gondolom te is, megértem.
Azért ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy az 1es válaszoló írja. Sok mindentől függhet valakinek a fizetése. Koztisztviselőre és kormánytisztviselőkre más jogszabály vonatkozik. Van, hogy sávosan van megadva, amik között eltérések is lehetnek.
Én dolgoztam egyszer 1 évig önkormányzatban. Ott netto 165öt kerestem. Most kormányzatban vagyok egy fél éve itt már nettó 205öt kapok.
Nem mindegy, milyen munkakör, milyen végzettség az elvárás, milyen fizetési fokozatba, kategóriába sorolnak be, milyen képesítéseid vannak még a diploma mellett például. Munkakörön belül is nagy a szórás még hasonló végzettségűek között is.
Ugyanazt a munkát végezzük, a szolgálati időnk is ugyanannyi, mégis több 100 ezres eltérések lehetnek.
Én rendvédelmi igazgatási alkalmazott vagyok, nem tudom, érdekel-e, de leírom, hátha, végső soron ez is közigazgatás.
Jogi diplomával, kezdőként 170 ezer forinttal kezdtem (nyelvvizsgák nélkül ez 120 ezer lett volna -.-), igaz, akkor még kormánytisztviselő volt a besorolásunk. Azóta ugye változott a jogviszony, rendvédelmi igazgatási alkalmazottként jelenleg 200 ezret kapok.
Igazgatásszervező diplomával, (közigazgatási egyetem) járási szinten. Semmi pótlék semmi cafetéria. Nagy semmi. Nettó 130.
Le is léptem 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!