Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Beígért béremelésről nincs...

Beígért béremelésről nincs jogom írásos ajánlatot kérni a főnöktől?

Figyelt kérdés

Nem először játsszák el azt hogy emelést ígérnek de csak szóban, aztán semmi se lesz belőle és az ember még reklamálni se tud mert mi van a kezében semmi, csak a szóbeli akármi ami meg elszáll.

Ezért kérdésem: ha a cég béremelést ígér, nekem a dolgozónak nincs jogom ahhoz hogy ezt írásbeli „ajánlat“ formájában elkérjem a vezetőségtől?

Leírják hogy nekem XY-nak 2020. júl 1-től 15% emelés az alapbérben (csak példa).

Ehhez nekem nincs jogom hogy ezt elkérjem ?

És persze ha semmiképp nem adják oda még a papírt se, az már mindent elmond arról mennyire gondolták komolyan. Nyilván ugyanolyan kamu mint az összes eddigi.

2020. máj. 31. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Sokszor kiírod még ezt?

Kérd, nem adják, számolj azzal, hogy nem fogsz kapni semmit, ennek tudatában dönts a következő lépésről

2020. máj. 31. 10:04
 2/12 A kérdező kommentje:

"Sokszor kiírod még ezt?"

Van aki szerint jogom van, sőt a cégnek ezt magától minden kérés nélkül is oda kéne adnia, annyira evidens lenne. (már ha korrekt cég és nem egy szarláda)

Van aki szerint nincs jogom miért is kérek ilyet nem elég a főnök szava? (hát nem, nem elég láttuk az elmúlt években mit ér a szava-semmit)

Na akkor itt tegyünk igazságot.

2020. máj. 31. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem kell ehhez ilyen arrogánsan hozzáállni, meg már előre behergelni magadat hogy mi lesz, ha nem adják. Annyit kell mondani a főnöködnek hogy nagyon szépen köszönöd a béremelésre a javaslatát, és szeretnél arra módot találni hogy ezt hivatalossá tegyétek, mert vannak más lehetőségeid de akkor azokat szívesen elengeded, mert itt szeretnél dolgozni. Lehet ennek a formája szerződésmódosítás, vagy egy külön szerződés, ahogy neki jól esik.

Aztán meglátod mi történik erre. Tudjuk amúgy is nagyon jól hogy bármilyen papírt is adnak, ha a végén a pénzt nem akarják adni akkor nagyjából kitörölheted a feneked a papírral. Persze, beperelheted, aztán majd egy bíróság 5 év múlva megítél neked valamit, amit elkezdhetsz behajtani, már ha még létezik egyáltalán a cég, amit pereltél.

2020. máj. 31. 10:39
 4/12 A kérdező kommentje:

"meg már előre behergelni magadat hogy mi lesz, ha nem adják.“

Na ja miután az elmúlt években ez a 4. „emelés“ lesz, az előző 3 emelés sorsa ismert (semmit se adtak ígéret ide vagy oda)

Na ilyen előzményekkel max bizalmatlan vagyok

2020. máj. 31. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Akkor mire vársz, sült galambra? Ha ismered a cég előéletét, tudod mire számíthatsz, akkor mégis mire vársz, mi a fenéért vagy még mindig ott? Csak magadat okolhatod.
2020. máj. 31. 10:47
 6/12 A kérdező kommentje:

Arra vagyok kíváncsi amit leírtam. Jogom van-e írásban kérni az emelésről szóló ígéretet?

A cégnek kötelező odaadnia? És mi van ha nem adja? (Mert jogom van elkérni de semmi se történik ha a cég nem adja akkor mit ér a jog...)

2020. máj. 31. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Kérni mindig van jogod. Max nem kapsz.

Viszont ha a fizetésemelés=alapbér emelés, akkor ahhoz módosítani kell a munkaszerződésed erre vonatkozó részét, így legkésőbb június 30-ig mindkét félnek alá kell írnia a módosításról szóló papírt. Összefoglalva: Kérni van jogod, viszont számonkérni csak akkor, ha valóban lesz emelés. Ha nincs papír, akkor (főleg az eddigi tapasztalat alapján) azzal számolj, hogy nem lesz emelés.

2020. máj. 31. 10:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Simán lehet írni olyan munkaszerződés módosítást, amit 2020 július 1-től lép hatályba.
2020. máj. 31. 10:56
 9/12 A kérdező kommentje:

"Simán lehet írni olyan munkaszerződés módosítást, amit 2020 július 1-től lép hatályba."

lehetni lehet. Ahogy az elmúlt években is lehetett VOLNA. Csak kamu volt az összes eddigi emelés (is)

2020. máj. 31. 10:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Válts munkahelyet. Ha nem találsz jobbat/jobban fizetőt, akkor nyeld le, hogy ennyit ér a munkád.
2020. máj. 31. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!