Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi (reálisan) félrerakott...

Mennyi (reálisan) félrerakott pénzzel lennétek elégedettek miután kifizetitek a lakhatást, kaját, szórakozást, stb. havonta?

Figyelt kérdés

Példaként ha mondjuk X ember keres 300 ezret de saját lakásban él és kb. 150-200 ezret él fel életvitelszerűen amiben benne van minden akkor 100 ezret rak félre havonta.

Nektek mi lenne az optimális? Kérlek valós számokat írjatok, nyilván mindenki milliókat szeretne félretenni, de a realitás talaján maradjunk!

2020. jún. 12. 19:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Én most havi 70 ezret tudok úgy félre rakni, hogy csak az albérletre és a karjára költök. Ebből kiindulva olyan nettó egymilliós fizetésnél már nem sírna a szám.
2020. jún. 13. 09:26
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Mivel nem akarok gyereket, a maradék vagyonomat max mellém temetnék.. Ha minden szükségletemet fedezem akkor 0 félretett pénz elég.
2020. jún. 13. 10:12
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 Csak ha valami történik ami miatt kiesik pár havi béred akkor miből eszel és tartod fenn magad?
2020. jún. 13. 10:14
 14/21 anonim ***** válasza:
Azt írtad a kérdésedben, hogy mindent fedezek, “... szórakozás STB”. A stb-be én beleértek sok mindent :) Ráadásul nem írtál bele korlátozásokat, hogy pl a nyugdíjamat magamnak kell majd finanszírozni (ami a valóság).. vagy akkor tedd fel konkrétan a kérdésed.
2020. jún. 13. 14:06
 15/21 A kérdező kommentje:
#14 A kérdés rendesen fel van téve, te értetlenkedsz. Ha nincs semmilyen bevételed akkor nem, hogy félrerakni nem tudsz de félretett pénz nélkül enni se.
2020. jún. 13. 14:10
 16/21 anonim ***** válasza:
A kérdés úgy szól, mennyi félretett pénz kell nekem, MIUTÁN minden költségemet fedeztem. Ha minden költségemet fedezem akkor nem marad fedeznivaló költségem, ergo 0 félretett pénz is elég. A félretett pénz jövőbeli költségek fedezésére kell, de a kérdésben az van hogy én mindig fedezem őket. Szó sem volt benne néhai kieső bérről, azt csak most hoztad fel. Azt sem írtad hogy szükségszerűen munkából van pénzem. Ha valakinek van többszáz milliós államkötvény állománya akkor annak kamatai pont fedezik a költségeit, nem kell belőlük félretenni.
2020. jún. 13. 14:19
 17/21 A kérdező kommentje:
Attól még az is áll amit reagáltam a TE válaszodra, hogy ha semmit nem teszel félre és kiesik a béred akkor rághatod a padka sarkát! Tehát félrebeszélsz, de hagyjuk is abba, galambokkal nem sakkozok.
2020. jún. 13. 14:25
 18/21 anonim ***** válasza:
(Ha kiesik a bérem, nem teljesül a kérdésedben kiírt feltétel, hogy fedezem belőle a költségeimet, de ha nem sikerül ezt felfognod tényleg jobb ha nem erőltetjük :))
2020. jún. 13. 14:37
 19/21 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos én még albérletben lakom. Saját lakás lenne a cél de egyedül kb esélytelen.

Minden költséget kifizetve marad kb havonta 200 ezrem. Így is még legalább 6-7 év mire bele tudok majd vágni egy saját lakásba hitellel a mostani árak mellett.

2020. jún. 13. 16:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Van annyi megtakarításom, hogy igazából nem érdekel, mennyit teszek félre. Maximum akkor számítana, ha nagyon sok lenne egyben és el tudnék menni 40 alatt nyugdíjba.
2020. jún. 13. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!