Ha egy állásinterjún múlt hét péntekre ígértek visszajelzést,de még ma sem kaptam, ma már érdeklődhetek a döntésről?
Nagyon idegőrlő ez a várakozás. Másik hely is van kilátásban, ahová holnap megyek próbanapra, ezért is jó lenne tudnom az eredményt.
Szerintetek írjak egy érdeklődő e-mailt?
Kis cégről van szó egyébként.
Próbanapra?
Remélem egyszerűsített foglalkoztatásban azért bejelentettekek és már elkérték az adataidat ehhez - különben feketén fogsz dolgozni, rossz esetben 0 ft-ért. Nap végén mindenesetre kérd el az aznapi munkabéredet.
Kis cég? Akkor gyorsan emeld fel a telefont és kérdezd meg, mi a helyzet, mert más munkád is van kilátásban. Ennyi.
Tisztában vagyok azzak, hogy sokszor ha nem érkezik visszajelzés az nemet jelent, már sok ilyen volt.
De most kicsit más a helyzet, nem én jelentkeztem hozzájuk, hanem ők vették fel velem a kapcsolatot egy álláskeresős hirdetésemre reagálva.
De ez a hely ahonnan várom a visszajelzést szimpatikusabb, megbízhatóbbnak vélem őket.
Ezért is várom nagyon a választ.
Interjú már volt a másik helyen is, ez próbanap lesz.
Persze az adataimat nem kérték el, ahogy valaki fentebb kérdezte. Mindegy is, azért elmegyek, úgyis ráérek (na jó azért lenne dolgom) :D
"Persze az adataimat nem kérték el, ahogy valaki fentebb kérdezte."
Én kérdeztem, kérdező.
Ez azért fontos, mert HA LEGÁLISAN FOGLALKOZTATNAK, akkor előző napon elektronikusan be kell, hogy jelentsenek, de LEGKÉSŐBB a munkakezdés megkezdése előtt.
"Mi a bejelentés határideje?
Egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó jogviszony létesítését annak első napját megelőzően, de legkésőbb a munkakezdés napján, a munkavégzés megkezdése előtt kell bejelenteni a NAV-nak."
Ha ezt nem teszik meg holnap reggel munkakezdés előtt, akkor feketemunkát végzel és lehet, hogy ki sem fizetnek - nekem nagyon olyan szaga van a dolognak, ugyanis nincs olyan, hogy próbanap. Lehet próbanapot tartani, DE BEJELENTÉSSEL, azaz alkalmi munkaként.
Munkakezdés előtt feltétlenül kérdezz rá, mennyi bért kapsz a próbanapra és mikor? Min. 787 ft-os nettó órabért kell kapnod.
Ne hagyd, hogy palira vegyenek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!