Ha leköltözök vidékre és onnan járok munkába Budapestre, az kizáró tényező lehet munkakeresésnél?
Cégtől is függ.
Valami filérb_szó KKV lehet nem venne fel emiatt.
Viszont egy multicégnek nem fog problémát okozni ez.
Ahol én dolgozom, semmiféle engedély vagy hasonló nem kell.Leadod a bérletet vagy az autós útnyilvántartást a HR-en, ők csak azt ellenőrzik,hogy a cégnél bejegyzett lakcímed van-e a bérleten, nyilvántartáson.
Cégről függ, nem csak KKV szinten. Nem tudom milyen bérsávban gondolkozol, de simán több, mint 10% lehet a bruttó béredhez képest. Az meg már elgondolkodtató.
A másik fele, hogy ha te tömegközlekednél, az kötötté tesz. Egy másik kérdésnél fogalmazták meg jól. "Nincs vonat főnök, késik a vonat főnök, nem értem el a vonatot főnök stb stb."
Azt meg mondd el az interjún, mert úgyis kiderül és nem szép ekkora kamuval indítani egy karriert.
Kedves 4,
a munkaerőpiac nem egészen így működik.
Ha egy cég arra megy,hogy minél olcsóbb munkaerő legyen, ott az a minőségen is látszódni fog.
A multicégek eljutottak odáig, hogyha tetszik nekik valaki,minden szempontból megfelel, akkor felveszik, akkor is, ha téríteni kell a bejárást.
Nálunk úgy veszik fel az embereket,hogy nem is nézik,hogy honnan jársz meg meg hasonló.Meg, semmiféle engedély nem kell,hogy te most kocsival vagy tömegközlekedéssel vagy gyalog mész.Szépen leadod a HR-en a papírt, számlát ők meg fizetik.Ennyi.Azt ellenőrzik,hogy a cégnél megadott lakcím-e a kiindulópont.
Egy KKV viszont nem akar ilyeneket fizetni.Sőt, nekik még a teljes bejelentés, túlórák fizetése is "probléma".
Éppen ezért haldokolnak ezek a cégek, nem is nagyon akar hozzájuk menni dolgozni.
6#
Az ország fejlettebb részein összeszerelő Józsiból is hiány van.A vállalati buszokat már 50 km-es körzetbe küldik, így is kevés az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!